Ядове с ръчната.

Започната от submar, 20 Септември 2016 12:14:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

submar

Здравейте колеги,преди половин година смених бутончето под ръчната показващо че не е освободена,работеше до преди две седмици ,до момент в който светна лапата на таблото и не угасва,нивото на спирачната течност е ок,като пускам ръчната до долу лампичката светва една идея по слабо но не гасне ,ако някой от вас си е патил така, може ли да ме светне ,как да я угася (rofl).

G_o_c_e_v

Имаш ли датчик за износване на накладките? Ако са пред износване може затова да свети.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

submar

Ще погледна но мисля че за износване на на накладките лампичката е оранжева.

martin1977

Колата е Мондео МК2. Тази лампа няма нищо общо с накладките. Нито проблема ти е в ръчната или нейния бутон за светлината на таблото. Проблема ти 100% е един единствен - повреден датчик ABS на някое колело. Би трябвало с диагностика да ти каже кое е, а ако не - един по един ги откачаш и замерваш с мултицет съпротивлението. В случая би трябвало да ти свети и лампата на ABS-a, но не е задължително, а и има голяма вероятност да е изгоряла - тя чеква ли се при контакт?

submar

Благодаря много, мисля че ще се окажеш прав,оранжевата лампичка на АВС свети постоянно ,и след диагностика се оказа повреден датчик на задно дясно колело /при спрял автомобил отчита движение/ известно време светеше само оранжевата на борда, но от скоро светна и тази на таблото ,и в тази връзка ще ми кажеш ли рецепта ,защото разбрах че много трудно се вадели и се чупели и т.н.
Благодаря .

К.Методиев

Махаш го и слагаш друг, колата за седан и комби са различни, а твоя така или иначе като не работи най лесно се маха като го счупиш.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Mondeicho

С повече финес може и да излезе здрав, не че ще ти трябва повече....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

К.Методиев

Няма шанс, запече ли веднъж здрав няма да излезе, тесвано многократно, киснат в какво ли не и не става.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.