Лампа на маслото

Започната от yordan fokus, 06 Март 2014 10:51:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yordan fokus

Здравейте,имам проблем с фокус 1.8 дизел 2001 годна след смяната на масло,ремъци,ролки и филтри, сутрин като я запаля и измина 3км почва да премигва лампата на маслото после след 15 км спира да мига на маслото е добре нивото.

viksata

Дай малко повече инфо...колата сега ли си я взел или я караш отдавна?

преди с какво масло си бил и сега с какво си?

как са оборотите на празен ход да не са много ниски?

филтъра за маслото те съветвам да го смениш отново, но друга марка за да се отхвърли като вариант за проблеми там

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Иван Вълков

Колегата Emkata имаше такъв проблем. След многократна смяна на филтри накрая излезе маслената помпа но го разбрахме след тоталното и спиране. Може да потърсиш неговата тема - модела и мотора му са същите.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

yordan fokus

имам фокуса от 8 месеца и преди незнам с какво масло е била,но сега съм с кастрол 15 /40

Иван Вълков

По спецификация го дават като вискозитет 5W30, мисля че маслото е гъсто дори и за зимен сезон. Но според мен проблемът не е в маслото.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

emkata

Няма как да е от маслото, аз все още съм със 15W40, както ви казах на срещата, просто нямам време да си го сменя, а пък тубата с новото и филтъра си трупат километри в багажника.  (rofl)  Със старото поне за сега ДВГ-то си бачка без проблем. Ако колата се случи да не е палена 2-3 дни лампата за маслото гасне ( не съм засичал) след около 2 секунди и не е примигвала. Не мисля, че проблема е и в масления филтър, но смяната няма и да навреди. Колега, моето налягане падаше и при студен и при топъл двигател, без значение от изминати километри, но пак на моменти. Замери твоето как е.