Focus 1.6 TDCI отказва да пали

Започната от semov, 19 Февруари 2014 13:21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

semov

Здравейте колеги!
От две седмици съм собственик на Фокус. За съжаление не успях да му се радвам дълго.
Малко история на проблема:
След закупуването на автомобила минах две компютърни диагностики, една в сервиз в Младост и една в МП.
Не беше открит никакъв проблем. На втория ден след МП запалих колата и в момента в който потегли изгасна и отказа повече да запали. Ремъка е здрав, но след като отвъртях единия проводник на гориво се оказа, че не постъпва гориво към дюзите. Къде да гледам първо ако е нещо, което мога да отстраня сам и ако не към кого да се обърна. Всеки съвет е добре дошъл.

Alexi

горивния сменял ли си ,ако не си почни от него

semov

Горивния филтър е ок. Посъветваха ме да погледна подкачващата помпа, която е в резервоара ( под задната седалка). Как мога да проверя дали работи? Буксата и е достъпна от към купето, за разлика от помпата.

teoto

semov

Проверих всичките бушони. Изглеждат ок. Не съм сигурен дали не е реле, което не знам как да проверя и кое точно е то. При включване на контакт не трябва ли да издаде някакъв шум тази помпа?

Alexi

може и да не се чува .. ще трябва да я извадиш от резервоара и да се провери дали работи ..

Pyrhel

Сигурен ли си, че е помпа това, а не е сондата за горивото? Първо това трябва да се провери какво е (ако е сонда да не я изгърмиш, не я знам как работи, дали е на въпротивление някакво...) и после - да се види дали отива напрежение на буксата при контакт.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

в резервоара има помпа тоя мотор ,както е обичайно е на един фланец със сондата

Nebhotep

Микроката дава за 110 коньовия мотор това:

Демек, аз така го разбирам- помпа и сонда за нивото на горивото!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

да ,в един корпус са .. дано да не е от тая помпа проблема че е доста скъпа в МР е 700 лв ..

Nebhotep

Доста по- евтина е за късмет. Актуалната цена за FINIS 1447513 е 274.34 лв., а в магазина на Моторкрафт, под 230 лв.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

значи съм гледал нещо друго ..

semov

Оказа се, че тази модификация е без помпа в резервоара. Проблемът беше засмукване на въздух от износен гумен пръстен на пластмасова тръба за гориво на една от дюзите. В комбинация със запушен отвор на капачката на резервоара горивото в цялата система се връщаше обратно. Отне цял ден в сервиза и се оказа малка част за стотинки. Благодаря на всички за отговорите.