От барабани към дискове - Мондео МК 2?

Започната от martin1977, 18 Февруари 2014 17:53:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin1977

А един малко "тъп" въпрос? Значи ли че щом при спиране усещам АБС-а то задължително има и на 4те колела. Защото истината е че не съм разглобявал отзад да гледам какво е положението.

К.Методиев

Цитат на: martin1977 в 23 Февруари 2014 11:30:56
А един малко "тъп" въпрос? Значи ли че щом при спиране усещам АБС-а то задължително има и на 4те колела. Защото истината е че не съм разглобявал отзад да гледам какво е положението.

Не значи, но имаш и на 4-те, много малко коли са с система само от пред, и те са в началото на 90-те години и края на 80-те.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

martin1977

От снимката на Кристиян виждам че главините са различни - трябва ли да взимам и главините от Кугъра. А маркучите еднакви ли са или ми трябват и маркучи от Кугър. Най-сложно май ще е с жилата за ръчна ... те доколкото знам трябва да се откачат чак от средата на купето където мисля има нещо като държач за тези жила. А и датчиците за АБС с кабелите ли ми трябват. А искам да питам Кристиян за предни дискови спирачки - мога ли да ползвам спирачни апарати от Кугър за да сложа дискове 278мм. и ако може трябва ли да ползвам дист. шайби или тези апарати си пасват директно. А тези предни спирачни апарати от Кугъра различни ли са от моите? Преди Кристиян беше споменал че за да мина от 260 на 278мм. трябва задължително да сменя и апаратите, което е абсолютно логично, ама по каталози за накладки ми дават еднакви за Мондео МК2 2.0 и 2.5, което значи, че апаратите би трябвало да са еднакви .... а как става така при различен диаметър диск не ми е ясно....

К.Методиев

Явно нищо не си разбрал, главните са еднакви, маркучите са еднакви, жилата са други по къси са, датчиците са си с кабели, предните дискове стават директно, супорта им е по голям и от там събират дисковете.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

martin1977

Цитат на: К.Методиев в 23 Февруари 2014 16:07:48
Явно нищо не си разбрал, главните са еднакви, маркучите са еднакви, жилата са други по къси са, датчиците са си с кабели, предните дискове стават директно, супорта им е по голям и от там събират дисковете.

Жилата за ръчната от Кугъра не стават ли за Мондеото? Значи ако е така да не ги взимам тях, а да търся от Мондео. Но мнооого трудно се намират от Мондео  :'(

К.Методиев

(facepalm) става всичко бе човек, като вземеш да правиш нещо такова друг път се запознай предварително че двете коли са на една и съща база, кугъра от долу е 1 към 1 с мондео, това е.

Жилата са по къси от нормалните за барабан просто.

К.Методиев

Лека корекция, маркучите не стават, по къси са на барабана и трябват други по дълги.

martin1977

Ако взема маркучите от донора, ще станат ли?

К.Методиев

Трябва да станат, макар че е по добре нови, моите скоро са сменявани и затова не бях взел нови и днес като дигнах колата видях, че са различни.