проблем с темпомат на Мондео МК2

Започната от Backstage, 28 Януари 2014 14:20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Здравейте пичове!Миналата седмица малко попътувах и темпомата отказа...на таблото лампата светва,но колата не ускорява.Жилото е зраво.Някой да знае кой му е бушона че да го погледна,и ако е здрав да почвам да търся друг темпомат...

hotblooded

по скоро прегледай буксата на стъпковото моторче и ключетата по педалите...

К.Методиев

Няма как да светне лампата ако е бутон.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

Да бутон не е 100% буксата я вадих и я огледах, верно че беше тъмно но не усетих хлабав кабел. Пак ще я прегледам на светло но мисля че е или бушона (знаете ли кой е?)  или моторчето е заминало

К.Методиев

В мотора е за мен нещо, по точно по задвижването, виж предварителните вътре ако Светльо го е вързал като на него е там.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

предварителните? нищо не ми говори това..той нищо не е връзвал по електрониката...просто закачихме буксата (аз си имах букса на колата) на моторчето и ключетата на педалите

К.Методиев

Предпазителя виж вътре, кой е не помня, а като пиша от телефона понякога обича да си измисля странни думи.

Backstage

В talkford.com има описан същия проблем...блокирала машинка на спирачния педал и стоповете светят постоянно,следователно крууз-а не бачка...после ще погледна,но не съм забелязал стоповете ми да светят постоянно...друго обяснение за сега не намерих...все още не мога да разбера и къде е проклетия предпазител или реле ли е какво е не знам...продължавам да се ровя  :D

momo76

Най вероятно не е от бушона щом ти светва лампата на таблото. Не е и проблем с някой от ключетата на педалите.
Иначе бушона е N 23 ако не се лъжа.

Backstage

да бе оказа се че е тъпото жило,но просто нямах време да разглобявам и чак онзи ден отворихме моторчето и стана ясно че се е скъсало вътре...някой може ли да каже как да разбера номера му за да проверя в мото пфое колко струва тая гняс

tropper

Ако в Пфое-то се опитат да ти отрежат главата от раменете, звънни в "Микрон-Доцев". На Гугъл излизат. ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

pantata

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=4472.0

Кажи кога да ти го дам да използват оригиналния накрайник към машинката ;)

Backstage

ееее  Тео жесток си бе!Към дросела искаш да кажеш? Твойто нали му нямаше накрайника на дросела... Значи требва само да си смъкна моя накрайник...да вкарам новото жило и да ми направят нова пломба! еми айде щи звънна тия дни като се освободя...примерно петък...другия вариант - неделя

pantata

И двата дни ме устройва. Мятам го в багажника.

Backstage

Жилото сменено,темпомата работи. Безкрайно съм благодарен на Пантата за жилото!