Добавки за хидравлично и моторно масло

Започната от NoSoulBorn, 22 Януари 2014 09:49:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NoSoulBorn

Здравейте, тъй като ми тече от някъде (в сервиза ми казаха хидравлична помпа) хидравличното масло и горе долу наливам по 100-200мл на месец-два, а не ми се дават 250 лева за рециклиране на хидравличната помпа, ми предложиха някаква добавка, която можело да запуши такъв теч, ако той не е в някой маркуч. Въпроса ми е дали някой е имал подобен проблем и дали го е оправил по такъв начин.

Относно моторното масло също ми предложиха някаква добавка, която подобрявала работата на мотора, проблемие при запалване (ако не са от стартера разбира се) се изчистват и т.н. Чувал съм пък от друго място, че такива добавки запушват маркучите и след време затормозяват работата на мотора. Ако има запознати с темата, нека да я разкостим за да стане ясно за какво става въпрос : )

Ако има такава тема, съжалявам, но аз не можах да намеря :)

Nebhotep

Има добавки, но не ги препоръчвам нито за хидравличната система, нито за моторното масло!!

Ако си решил да спираш теча, в краен случай препоръчвам тези:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

и аз съм с "особено" мнение относно добавките за спиране на течове .. едната служебна губеше антифриз отнякъде а трябваше да пътуваме .. наляхме някаква добавка за спиране на течове ,едно като синьозелена боза :)) теча спря да .. но после сменихме термостат и радиаторче на парното щото и то "спря" затлачено от тая гадост ..

hotblooded

Teзи течности служат за да ти помогнат да стигнеш до сервиз, или за да се отървеш от колата а следващия да мисли. Не решават проблемите, просто отлагат решаването им, но не до безкрайност.  Всички "течоспиращи" гомна запушват тесните отворчета и тръбички по които минават, дори след изпозлването им е желателно цялата система да се промива, преди да се сложи новото масло/антифриз - иначе се запушват радиаторчета за парно, маслени пътища, дори финните отвори на повдигачите на маслото, в крайни и груби случаи се запушва и маслен канал към някой лагер и двигателя сгъва.

NoSoulBorn

Ясно, значи по-добре да не се размина с парите за хидравлична помпа, отколкото после да ми се запуши цялата система :D