Калко ток харчат различните елементи от електрическата система на Focus 3!

Започната от Nebhotep, 26 Февруари 2014 09:27:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Превод:

- Задна чистачка- 20W
- Габарити - 40W
- Отопление задно стъкло- 300W
- Подгряване на седалките- 60W
- Заден фар за мъгла- 60W
- Подгряване на огледалата за обратно виждане- 30W
- Електрически механизъм за страничните стъкла- 100W
- Допълнителен отоплител - 800W
- Мултимедия HiFi - 200W
- Климатик- 100W
- Система за управление на двигателя/запалване - 20W
- Горивна рейка - 100W
- Отопление на челно стъкло - 1000W
- Вентилатор на системата за вентилация - 100W
- Предни чистачки- 80W
- Вентилатор на радиатора - 500W
- Фарове - 150W
- Система за измиване на предните фарове- 60W
- Фарове за мъгла отпред - 100W

Стандартно потребление до 2000W
Пиково общо потребление до 4000 W

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

Габаритите не са ли 4х5W =20 W?
60 W за подгрев на седалките - вижда ми се малко..
1000W за челното стъкло пък май е множко... то ще трябва да топли и колата бре... 
  4000 Вт на 12 волта са си м*мата си е*ло - отиваме на 300+ А ток...

Alexi

вентилатор на радиатора 500 вата ?! много ми се види .. инак челното е толкова .. има 2 бушона по 60А ..

hotblooded

На мен ми е по интерсно с това 4 кВт консумация при 12 волта- как го издържа инсталацията и алтернатора....

amplified

Бааа... на дайкина 18-ка е 50 вата вентилатора на вътрешното тяло и ще ме издуха :D

Alexi

и аз мисля че нормалната консумация на тоя вентилатор трябва да е 150-200 вата не повече .. не съм му гледал бушона колко е ,по него можем да се ориентираме кое колко консумира

hotblooded

Цитат на: amplified в 26 Февруари 2014 13:58:12
Бааа... на дайкина 18-ка е 50 вата вентилатора на вътрешното тяло и ще ме издуха :D
Той е центробежен, в колата са осеви, освен това направляващите клапи в колата внасят голямо съпротивление и трябва да се преодолява....

Nebhotep

На Focus 3, мисля че алтернаторът е 120 А, така че тази пикова мощност няма как да я издръжи. Ако прочетете най- отдолу, пише че акумулатор Motorcraft може да покрие за известно време тази пикова консумация. Там пише още, че консумацията при нормална експлоатация е около 2 000 W.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

И при нормална консумация пак имаме проблем, защото първо 2 квт при 12 волта 120 ампера са 1,44 кВт...   Не оспорвам данните като цяло, просто като гледам - тая кола ще има проблеми със внезаптно умряли акумулатори и алтернатори..

К.Методиев

Хм, не ми се вярва да издържи даже и алтернатора, днес за пример се занимавах с един алтернатор дето даваше около 80А ток за около 5 минути работа не се пипаше, та това няма и 1кВ и алтернатора беше на предела да се самозапали.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.