Ниски обороти при студен старт.

Започната от G_o_c_e_v, 30 Януари 2014 21:00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

На макса оборотите при палене са ниски според мен. Когато запали без да й подам газ застава на 800 оборота или 850. А по клиповете в нета, двигателите задържат по високи обороти.
На малкия Фокус първия старт винаги е бил с по високи обороти, като позагрее си минава на 800.

Кое да погледна, кое трябва да каже на компа, че двигателя е студен и да му пусне повече гориво? Авансатор има ли, или всичко е електроника?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Bobi

Според мен ти няма нищо на колата. Може да пробваш с друг акумулатор, щом твоят е тръгнал да си ходи. Моят Фокус никога не е вдигал 1000 оборота при палене.

Nebhotep

G_o_c_e_v  сам споменаваш, че ако не подаваш газ ще загасне. Това не трябва да е така. Когато е по- топло прави ли го това?
Нещата може да са свързани с не напълно разрешен проблем при пренадуване на системата.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

G_o_c_e_v

На 5 паления веднъж не запалва примерно, няма конкретен модел. Но когато запали застава на 800, а не една идея по високи.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

свещите как са .. горивния сменя ли като я взема ?

G_o_c_e_v

Горивния е сменян, а свещите не съм ги мерил, щот е баси шитнята докато се стигнат, но предполагам ще си признае сама колата ако нещо не е наред със свещите.

Alexi

мисля че не излизат на диагностика .. с тях трябва да почнеш според мен

Bobi

Изгорели свещи със сигурност не записват грешки. На предната кола имах 4 изгорели и нямах записана грешка.

G_o_c_e_v

Не да запише грешка, ами да изпищи на екрана, то и без това за всичко се сърди. Като не опънеш ръчната, пищи, като тръгнеш на ръчна пак пищи, че ръчната още е опъната, като не възбуди динамото пищи че управлението не работи.... бе общо взето като стане нещо пищи и се сърди.

Bobi

К.Методиев

Зависи от колата но на повечето коли в диагностика свещите си излизат като грешка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Milcho

При мен на C-Max-а имаше някаква грешка свързана с подгрева, но доколкото си спомням не се разбираше нищо конкретно от нея. Като разхвърлях всичко се оказаха 2 изгорели свещи.
Чека не оставаше да свети.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

G_o_c_e_v

Определено ако има изгоряла свещ, се хващало на диагностика, че даже и си казвало, коя е проблемната. Така каза чичо Милко, който ми прави колата. Когато чистиха управлението на турбината, на диагностиката не изписало за изгорели свещи.

Bobi

Сподели после какви неща ще смени чичо Милко преди да провери свещите и колко ти е струвало. :)

hotblooded

Цитат на: G_o_c_e_v в 31 Януари 2014 16:21:08
Определено ако има изгоряла свещ, се хващало на диагностика, че даже и си казвало, коя е проблемната.
Може да "хване" че има изгоряла свещ, може да хване колко изгорели има, ама коя точно е изгорялата - е трудна работа да разбереш от диагностиката освен ако РСМ-а не следи всяка свещ по отделно, само че при нашите коли се контролира подгрева общо....

zar

Цитат на: Bobi в 30 Януари 2014 23:09:39
Изгорели свещи със сигурност не записват грешки. На предната кола имах 4 изгорели и нямах записана грешка.

За свещите и за грешките съм съгласен с теб.Примера е с моята кола отпреди 1 година,когато 2 от подгревните ми бяха изгорели( 6 години употреба пак много издържаха).Грешка липсваше каквато и да е ,а единствения признак беше лекото изпушване за около 2-3 секунди при студен старт.Коя свещ обаче бе изгорялата май само с мултицета се хваща или поне аз така си мисля :)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

G_o_c_e_v

Цитат на: Bobi в 01 Февруари 2014 01:41:05
Сподели после какви неща ще смени чичо Милко преди да провери свещите и колко ти е струвало. :)

Кое трябва да се смени, че да ви кажа после колко е струвало? Колата няма никакъв проблем, освен акумолатора. Вчера като я запалих на -13 пак от втория път си задържа на 950 оборота.
Все пак е Пежо двигател, а те до колкото си мисля са с предкамерно запалване, а то е малко пипкаво в студа.
Виждате, че и Милчо е писал за записана грешка с подгрева. Добре, да кажем, че не ти каже, коя е изгорялата, но ще ги извадиш и ще ги смениш.

hotblooded

Комън-реил двигателите са с директно впръскване, в предкамерни и вихрокамерните - няма смисъл от комънрейл :)  (beer)   пробвай с друг акумулатор или подай ток с кабели от външен акумулатор... Ако имаш неработещи свещи - ще работи неравномерно 3-4 секунди, но няма да държи ниски обороти..

G_o_c_e_v

Запали ли ги нарежда всичките, няма кюфкане или тресене. Не мога да се видя със зарядното в къщи, че е в командировка при фадромата :D за зимата е по наложително машините да палят иначе ако не почистим улиците, и колата се обезмисля.

Bobi

Аз останах с впечатлениетото, че не сте проверявали дали свещите греят. Исках да кажа че каквото и да говорим, докато не ги провериш, е бош лаф работа. :D