Ремарке платформа под наем

Започната от Pyrhel, 24 Август 2015 23:24:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Обмислям разни варианти да си докарам ударена кола от вънка, но нямам платформа. Виждал съм разни обяви за ремаркета и платформи под наем с цена на 24 часа, но не знам как стои въпроса като е чуждо ремаркето с излизането извън БГ. Като с колите ли е? Те ремаркетата си имат тяхна гражданска и преглед, като документи не би трябвало да е някакъв проблем. Срещали ли сте някъде по-изгодни оферти за ремаркета и платформи под наем?

Варианта със самолета и после да се върна с нея не става, защото ще е ударена и ремонти със свински опашки и чук няма да са приложими :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Според мен не се занимавай. Направо си плати да ти ядокарат с шлеп или автовоз. Не си заслужава блъскането да мъкнеш платформа, че и на отиване да я теглиш или да плащаш някой да я закара. Опита ми с подобни платформи под наем е все проблеми - спирачки, светлини....абе не е като да е твоя и да си я поддържаш. А да не забравяме че не са едни 300 километра.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Тея ударените понякога са нож с две остриета, доста често докато са чакали да ги купиш, на уж нова кола - доста от частите дето не са засегнати се подменят и после "го ядеш"... трябва да е на безценица, или и ти да я вкарваш за части (или за продаване) че да има смисъл да се занимаваш. Но ако все пак си решил - наистина ще е по-добре да се уговориш с някой автовоз да ти я докарат, има и малки автовози - дето качват по 2-3 коли - с тях лесно може да се спазариш.

opex

Предполагам задължително трябва платформа, не става с влекач и 2 гуми на асфалта?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Тц, няма да стане с дърпане, платформа, гоня възможно най-ниска цена и катастрофи като таван-гуми-таван или направо липсващи парчета от колата ме устройват перфектно.

Ванка, и аз предпочитам да платя някой да я докара, но дестинациите са ми доста ограничени. Най-приемливият вариант е Гърция, по останалите държави, където ги е имало тия коли цените им не са приятни - Германия, УК. За жалост не са 300 км както казваш, всичко се върти около Атина, дори и по-далече, което както и да се гледа са си над 2000км.

Иван Вълков

С какво мислиш да дърпаш платформата? Имай в предвид да съобразиш и теглото на композицията и дърпащият автомобил. За Гърция съм чувал че правят проблем за тегличите на коли/миниванове/джипове но може и само митове да са. Иначе за около 2к в посока немисля че транспорта ще е 1000 лева.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

momo76

Проблема е ако имаш теглич и не дърпаш нищо.
Трябва да се види и теглото, имат някакви ограничения колко да тежи платформата с колата и с каква кола се тегли. Отделно трябва и категория нещо си +Е.

Pyrhel

С едно Santa Fe най-вероятно. Категории има :D
Иначе то са около 2к км в отиване и връщане, в едната го кажи максимум 1200 км. То принципно ако има такива услуги за произволни дестинации на нормални пари е най-добрия вариант, но се съмнявам, то само горивото е 450-500 лева, а автовози с курсове от ГР до БГ...

Ако сте срещали подобни транспортни услуги ще е полезна информация.

Иван Вълков

Повечето автовози който пътуват за Италия минават през Гърция, после на ферибота и Италия.