Информация за Маверик

Започната от dusiko, 24 Ноември 2013 13:01:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dusiko

Здравейте, спрял съм се на Форд/Маверик 2,4 бензин.
Искам да получа малко информация по отношение обслужване на двигател :
1.Смяна на масло и филтър - цена приблизителна
2.Разход на гориво - като се има пред вид че ще се кара само по шосе.
И къде да насоча вниманието си при оглед преди да се премине към покупка.

Bobi

Здравей и добре дошъл. Малко трудно ще намериш информация точно за този модел в нашата страна. Насочи се към английските форуми.

momo76

Това си е Нисан Терано с емблема на Форд. Тука май няма никой с такова, че да ти каже нещо по точно за мотора.

Цитат на: dusiko в 24 Ноември 2013 13:01:53
И защо си се насочил към това возило при положение, че ще се кара само по асфалта. И разход под 10/100 много трудно ще докараш.

Иван Вълков

Цитат на: dusiko в 24 Ноември 2013 13:01:53
Здравейте, спрял съм се на Форд/Маверик 2,4 бензин.
Искам да получа малко информация по отношение обслужване на двигател :
1.Смяна на масло и филтър - цена приблизителна
И къде да насоча вниманието си при оглед преди да се премине към покупка.

Колега мисля че ако има някаква информация ще я намериш в офроуд форум България
Подразделение FORD

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

dusiko

Благодаря на всички.За разхода - с цел намаляна на разхода на средства за гориво ,съм се замислил да се монтира газов инжекцион .Пътува доста в зимни условия ,а и караваната ще се тегли доста по-леко .

momo76

Може да прочетеш доста в офроад форума, но в раздела за Нисан. Там има доста информация.
Това животно зимата се кара по трудно и от лека кола по утъпкан сняг. При 30-40см сняг там му е силата ама с подходящи гуми.
Караваната няма да я тегли много леко, то си е доста маломощно - едва влачи себе си.

dusiko

Благодаря за насоките.
Въобще не мисля че едва ще  тегли караваната.След днешният тест си мисля че няма да я усеща - караваната тежи 850 кг. с Рено -Лагуна 90 к.с.тази година я карах от Добрич до Калофер и обратно през Котленския проход , та едва ли ще има проблем с двигател 2.4 л. и 124 к.с.