Конверсия от ръчно към автоматично управление на климатичната инсталация Мондео

Започната от Иван Вълков, 25 Ноември 2013 23:49:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

Както беше разисквано в темата за изпотяване на стъклата стана ясно, че виновникът е ръчният превключвател на степените на вентилатора. Едно от решенията е да се премине към полуавтоматичното управление (климатроник) което се предлага като по-високо ниво на оборудване на модела. Така до тука лесно.......до колкото съм запознат нужните ни части са : автоматичният панел, добавяне на датчик за вътрешна температура, добавяне на сензор за осветеност, какато и направо копирам мнението на колегата К.Методиев
Цитат на: К.Методиев в 25 Ноември 2013 18:29:18
Другия се води за слънцегреене нагоре към стъклото някъде беше, ама те не са проблем, има още един датчик (термометър по точно) същия като този за външна температура, връзка към ETC сензора имаше, има и връзка към VSS по спомен, също моторчето за положение на клапата топло студено е резлично или първото което беше на колата не работеше не е сигурно затова остава под въпрос, и върха на сладоледа е управлението на вентилатора вече е електронно, а не с товарен елемент, не съм го отварял да видя какво има вътре но предполагам е от рода на BDX66 транзистор или нещо такова.

Аз имам голямо желание за тази екстра но на този етап само намерих няколко предложения в продавалника за продажба на автоматичните панели. Както ще установите след прочетеното освен тези панели ще трябва още преправяне на самата система и най-добре ще е да се свали от колата донор едно към едно, а не колега трябва ми еди какво си.......и се започва....дай ми снимка на детайла.......ама аз никога не съм заглагобявам това нещо и т.н. Пиша това за да не се хабите в излишно писане на подобни обяви(като мен) най-добрият вариянт морга и сами да си свалим системата поне няма да ни се налага да снаждаме кабели след намесата на специалитите с клещите :))

Очаквам колегите който вече са минали по този път да споделят по-пикантни подробности

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!