Диагностика и ремонт на еърбег airbag

Започната от teroslav, 18 Септември 2013 08:59:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

teroslav

Здравейте, отскоро съм горд собственик на Форд Фиеста 1.3 1995 г. J6B с климатик. Разбрах че е испанска изработка. Имам проблем обаче с еърбега. Лампичката му светва веднъж и след това угасва, но това не спира, а продължава постоянно - светва веднъж и угасва. Регистрирах се в някакъв дръг форум за Форд, но за жалост не получих добър и компетентен отговор. Моля Ви за помощ. Фиестата иначе е желязна, запазена с доста екстри и е истинско удоволствие да фъркам с нея из града...

moni74

Според мен първо трябва да провериш буксите за еърбег /не знам колко имаш, но ако са два е по-лесно/. Може просто да се губи контакта някъде. Слушал съм че често се случва и само с подмяна на букси се оправя при някои. Други дори не подменят нищо, а само пръскат с контактен спрей. Друг е въпроса че така не се знае колко време ще има контакт.
По принцип миганията не се ли редуват и да дават определена грешка? При мен ги броих и се оказа грешка за шофьорския еърбег. Така се разбрах, че проблема идва от новият волан с бутоните за темпомат. След това се разбра, че просто една букса не е била хубаво закрепена.

----------------------------

К.Методиев

Грешка едно е проблем с айрбега на водача по спомен пиша, провери буксите и лентовия кабел, а клаксона работи ли ти?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Nebhotep

Когато има неизправност по системата,лампата на еърбега мига с кодове,как да разберем кой за какво е:

Едно мигане и интервал - Неизправност в еърбега на шофьора/във волана/. Проблем с възпламенителя.

Две мигания и интервал - Неизправност в еърбега на пътника. Проблем с възпламенителя.

Три мигания и интервал - Неизправност в общия контур на еърбеците.

Четири мигания и интервал - Неизправност в пиротехническия предпазител на шофьорските или пътнически колани. Допълнителните натегатели на коланите.

Пет мигания и интервал - Неизправност на страничната възглавницата в седалката на шофьора. Проблем с възпламенителя.

Шест мигания и интервал - Неизправност на страничната възглавницата в седалката на пътника. Проблем с възпламенителя.

Седем мигания и интервал - Неизправност в датчика за сблъсък на шофьора.

Осем мигания и интервал - Неизправност в датчика за сблъсък на пътника.

При отсъствие на напрежение в блока на захранване на SRS,лампата свети постоянно.Същото може да се получи и от слаб недозареден акумулатор.

Решения на проблеми с мигането на лампата:

При едно мигане,проблема често се решава с разместване в дълбочина и височина на кормилната колона.Проблема може да е в контактната пластина в кормилото-нарушен контакт.
Две или три мигания,нямам сведения.
Четири мигания,най-често появяващ се проблем.Решението е да се отместят седалките и да се видят щекерите отдолу за нарушеност на контакта.Пръска се със спрей,примерно ВД40 :)
Пет шест,седем и осем-нямам сведения

По метериали от интернет

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

momo76

Само че тука става въпрос за Фиеста 95г, а там май няма самодиагностика и да изкарва кода на грешката. Просто ако има проблем мига лампата да каже, че има проблем.

Nebhotep

Буксите за еърбега са жълти. Едната клема трябва да е под панела над педалите, другата долу в малкото панелче до педала на съединителя, а другите са под седалките. Ако след напръскване със спрей за електрически инсталации не се оправи работата, трябва да се премахнат буксите и да се съединят кабелите с кабелни обувки и изолират с термошлаух. Естествено всички операции извършваме с изключен минус на акумулатора!

pantata

Цитат на: Nebhotep в 18 Септември 2013 12:28:37

Четири мигания,най-често появяващ се проблем.Решението е да се отместят седалките и да се видят щекерите отдолу за нарушеност на контакта.Пръска се със спрей,примерно ВД40 :)

Само с контактен, wd40 е мазен и не прави контакт.

whaaazp

Определено ползвай, нещо различно от WD-40, има доста видове контактни спрейове. :)

Nebhotep

Ето сътворих едно ръководство, което е за ескорт и мондео, но смятам че може да се приложи и при фиеста!
http://fordbg.com/forum/index.php?topic=4315.new

teroslav

Благодаря ви много за съветите, клаксона си работи, смао лампичката мига, мига само по веднъж.
Ще пробвам да разглобя волана, като се прибера и да огледам тези жълти кабели...

teroslav

Здравейте,
Оказва се, че повечето неща, които са изписани са за кола от по-новата серия. Моделът който имам се произвежда от 1989 до 1996 г.

К.Методиев

Може и така да е но проблема ти е в айрбега на волана, колата си има самодиагностика на системата.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

teroslav

Ами как да разглобя волана , за да ми се избистри картинката?

teroslav

Лентов спираловиден кабел от ескорт и всичко е ОК.

tropper

Честито че си го оправил и Браво!  (thup) за това че се връщаш да споделиш с бъдещите съратници с подобен проблем!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/