Антифриз за Ford Focus

Започната от road runner, 21 Октомври 2011 17:20:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

road runner

Колеги ,Имам следното питане относно антифриза . Мерих си инатифриза на колко градуса е . -30 ,обаче нивото ми е м/у минимум и максимум . Нужно ли е да доливам и от каде ще бъде редно да си купя 1л. концентрат . Гледам цвета му е розов и предполагам си трябва специялен антифриз . Който окаже помощ или мнение е добре дошло за мен .

Bobi

Няма значение какъв антифриз ще купиш.Важното е да е розов.Всички се смесват без проблеми и имат сходни свойства, дори и българските. би било хубаво да долееш до линията на максимума.

road runner

Значи само да е розов :? Взимам - доливам - карам без проблемно :) А нещо като номер има ли ??? Щото примерно на ОМВ тубите са тъмни и не мое да се скифа :)

Bobi

Точно така  (thup). Само внимавай с концетрата, за да не стане фал.

road runner

Е тука ме застреля ..... какво мое да стане :?

Bobi

Никога не се слага концентрат в казанчето! Имах предвид , за да не се занимаваш с разреждане и точни пропорции, да си купиш разреден такъв.

road runner

То погледнато реално предполагам че ще сипя 200г, за да долея до макс ..... другия варянт като се замисля е твоя с разреден .....третия варянт е вода ..... но пък ще намаля температурата на антифриза .

sparky

колега защо не се слага концентрат в казанчето?
Предполагам, че 200  гр вода няма да объркат толкова много температурния диапазон

Bobi

Не съм много технически грамотен, но това, което знам е , че :

1. Концентрат замръзва по-лесно от разтвор.
2. Концентрат охлажда по-трудно през лятото.
3. Най-важното - помпата не е предвидена да работи само с концентрат. Прекалено голям вискозитет има!
Антифризът се разрежда 1:1 с дейонизирана вода! това осигурява незамръзване до -38 градуса. Поради тази причина казах, че е по-удачно да се купува готов разреден антифриз!

G_o_c_e_v

Течността кога е между минимум и максимум, на загрял мотори или на студен? Ако е на студен, когато е загрял до къде стига?
Колкото да антифриза, като купих колата източих стария и налях син. Сега пак е розов, червен там къвто е и е пак на над - 40. По принцип го правя на -30 пък като го замерих излезе над -40. И от както съм налял течността преди 2 години не съм доливал и капчица, не е мръднало нивото изобщо.

edit
Боби, от къде го чу това, че концентрат замръзва по бързо? ми нали уж е направен да издържа примерно до -70 и като го разредиш 1:1 би трябвало да стане на -35. Че охлажда по зле съм съгласен, но това че замръзва по бързо как ще стане..
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Bobi

Добре е веднъж завинаги да се разбере, че антифризът, независимо дали е български за 10 лв или Мотул за 30 лв, е един си същ. Всички са на основата на етиленгликол.

Отностно замръзването на концентрата.Чистият етиленгликол не си мислете, че не замръзва.Просто температурата му на замръзване е доста под - 30 градуса по Целзий.
Но използването на само концентрат е вредно за самата помпа.Просто тя не е предвидена да работи при такъв голям вискозитет, какъвто има етиленгликола.В същото време концентратът сам има лоши охладителни свойства и това е причината да се смесва с вода.

П.С. Малко го редактирах, че бях писал малко глупости  :))

Alexi

синьозеления и розовия антифриз са на еднаква основа но с различни антикорозионни добавки и не бива да се смесват .. розовия е по скъп и по траен ,препоръчват го за коли с алуминиеви блокове тъй като не причинява корозия като остарее;
концентрата не замръзва ,няма логика .. другото че охлажда по зле и е с висок вискозитет е вярно ..всъщност само водата в антифриза охлажда така че не го правете твърде гъст

road runner

ясноооо :) Отивам до бензиностанцията и купувам 1л дейонизирана вода и доливам . Реално нямам загуби откакто съм я купил . Явно до там си е била и за 3000км дето и навъртях не е мръднал . ;)

itskin

Колега вземи си 1л от МП, ще ти стигне да си доливаш много време на 80% от новите коли антифриза е червен и 1:1 се разрежда и има годност 10-12 години. От мин до макс е близо 200-250 мл.

escobar

Добре де, аз вчера като долях в колата на майки ми 100-150 грама концентрат - фатално ли е?

G_o_c_e_v

Изобщо не е фатално, след като колата достигне работната си температура и водата се завърти из цялата система, то вече няма да е концентрат.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

road runner

Готово е . Взех си 1л. дейонизирана вода от ЕКО за 1лв . Долях има нема 200гр. в казанчето за антифриз и си долях в акомулатора в клетките ,че беше се поизпарило малко :)

Благодаря на всички отзовали се ,по въпроса :)