Mondeo MK4 '11 на gsto

Започната от gsto, 15 Февруари 2016 23:37:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gsto

17ките и 16ките вече ги няма и мондеото вече е с 18ки.

ihovahi

Браво и честито. Я покажи джантите да им се порадваме.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

gsto

Опитвам се да кача от телефона ама...нещо не става  (rofl)

hotblooded

Цитат на: gsto в 26 Март 2016 18:17:54
17ките и 16ките вече ги няма и мондеото вече е с 18ки.
А какво направи с другите джанти?

gsto

Другите джанти...бартер за 18ките.

ihovahi

Ей красивите джанти. Добър избор браво.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

gsto

Пластидип - да видя дали черна решетка ще ходи на колата...и дали да поръчвам чисто черна:

Мисля, че добре се отвори предницата и ще търся черните решетки от спорт пакета...

smirkb0y

Рядко пиша по темите на хората, но като гледах старата ти тема + тази новата, личи си, че си табетлия! Успех и продължавай напред безаварийно! :)
"Един форд запалил зимата и го кръстили фокус" :P

gsto

Определено така е по-добре на външен вид, по-стабилна е на пътя и в завои...като комфорт обаче хич не ми харесва :)

jo_jo

gsto

Цитат на: jo_jo в 07 Април 2016 15:04:14
Какви гуми взе?

Тези на колата дойдоха с джантите и са 235 40 18 Hankook Ventus нещо си, но са стари.

А поръчах малко по-високи гуми - BARUM Bravuris 3HM 235/45R18 98Y XL FR

Ilian Petrov

Да, с 18-те стои красиво. С 17-те /титаниумките/ може би щеше да ти е по-добра возията. Аз не се оплаквам.

gsto

Цитат на: Ilian Petrov в 07 Април 2016 15:31:23
Да, с 18-те стои красиво. С 17-те /титаниумките/ може би щеше да ти е по-добра возията. Аз не се оплаквам.

Мондеото е толкова голяма кола, че дори като я погледна с 18ките си мисля, че малеят.
Реално, някой модели 17ки стоят добре, но не и на седана.

Иначе за фокус, според мен 17ка джанта е максимума.

gsto

2000 км с мондеото :)
Колата върви нормално, но определено се усеща се този мотор е леко слаб за това купе (и с 16ките и с 18ките).  Главната разлика е това, че съм свикнал с дизела.
В сравнение с фокуса, който се изстрелваше, тази разгръща мощността по-плавно и го няма този удар в гърба като се настъпи до край колата.
Поддържа скорост без никакъв проблем, изпреварва също без никакъв проблем, но задължително със сваляне на предавка надолу за по-бързо изстрелване :)

Извънградски разход: между 7 и 7.6 - зависи как карам.
Градско разход: между 9 и 14 в София - зависи откъде минавам и дали има много трафик.

Освен с нови летни гуми, с друго не мога да се похваля.
Търся си и събирам пари :) за фарове с лупи, дневни светлини и черните спортни решетки отпред.

Главния проблем на колата ... както се опасявах е самата му големина и това че малките паркинги и подземни гаражи вече ги мразя...нищо, че съм й свикнал и нищо, че имам парктроник :)

gsto

Лек ъпдейт...
Колата е обута с новички barum bravuris 3hm - 235 45 18, измита е и седалките са изпрани с едно препаратче.
Определно от гуми 235 40 към 235 45 се усеща много голяма разлика в комфорта и сега е мн по-добре.

В предишния пост споделих, че мотора се усеща малък за това купе...ами от днес вече не е точно така :)
Чисто нови летни гуми, сменен въздушен филтър и омв макс моушън и не мога да позная колата. Върви си много добре.
Въздушният филтър не беше мн мръсен щото го сменях скоро, но качеството на бензина и гумите явно оказват голямо влияние.

между другото продавам си старите 18ки(ханкук вентус в12), ако някой иска...може да изкарат поне едно лято.

Ilian Petrov

Честити новички гуми! :) Да си ги пазиш, че с нашите пътища...
Мога само да те подкрепя за двигателя. Аз съм изключително доволен и изобщо не съжалявам за избора си. Да, няма тягата на дизела, но се държи повече от добре. Днес направихме една разходка с жената и мъничето до Благоевград по новата магистрала, а тя знаем, че си има сериозни изкачвания/спускания. В началото на изкачванията влизах с 120-130 и в края им пак бях с толко без проблем. Доста коли трябваше да изпредварвам... Разход по борд - 7.5  На газ съм сигурен, че е не повече от 8-8.2

gsto

Някой знае ли дали има фабрични щори за мондео - за задни странични стъкла?

jo_jo

има афтърмаркет прилични (за мондео специално направени), но са цифра - колкото струва и фолиото.
примерно:

http://epc.net.pl/solcar/index.php?id_product=108&controller=product&id_lang=1
http://www.carshades.co.uk/shades-ford-c-2729_3040.html

momo76

Има, сменят се корите на вратите.

Sent from my Правец 82

gsto