205/55 ще влязат ли в 6J джанта?

Започната от moni74, 11 Септември 2013 21:42:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

На сестра ми пежото /207/ е с оригинални джанти 16" 6J и гуми 195/55/16. Видимо са изпънати по джантата. Въпросът ми е моите гуми Фалкън 205/55, които сега са ми излишни, дали ще стоят добре на такава джанта?

----------------------------

Alexi

ffmk1l

Разбира се, 205 ширина е точно за 6 инча джанта.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

opex

Бих казал 195 е за 6j 205 е за 7j за да стои прав борда иначе 205 стои видимо изтумбено. Сега отивам към ОМВто ако идваш аз съм с 205/16 7j може да видиш. Мондеото ми беше 6j с оригиналните телефонни шайби и 195 стоеше тамън, но бяха с висок борд /65 и за това имаше леко изтумбване, а то си беше и тежичко, ако са /55 примерно ще заспят точно.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

moni74

Лошото е, че колата е в София, а гумите са на джанти в Бургас :) Ще ме е яд да ги пазя до пролетта, и да се окаже че не стават :(

hotblooded

Ще влезе, що да не влезе - въпроса е как ще стои...  Ако са с борд - ще стоят добре, ако ли не - ще изглеждат като меки колкото и да са напомпани

moni74

С борд са, но не е голям, някакъв полуборд... Абе жена кара колата, кой ли ще гледа гумите как стоят :)