Съвет за видеонаблюдение

Започната от moni74, 27 Септември 2013 15:25:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Моля някой колега от форума, който се занимава с тази дейност, да ми помогне.
В хотела ползвам от доста години следната конфигурация:
1. Видеоплатка HICAP 100
2. 3бр вътрешни куполни камери
3. 4бр външни камери на 12V 500mA

Искам да разкарам компютъра, на който съм сложил платката. Мисля че е по-добър вариант да взема DVR с харддиск за 8 камери. И искам да сменя 3 от външните камери. Евентуално мога да сменя и едната вътрешна, защото тя е над касата на лоби бара и искам камера с по-висока резолюция, да се виждат банкнотите какви са :)
Дайте конкретни предложения или поне акъл какво да гледам. Защото в ибей има най-различни варианти, ама знам ли. Ако ги взема оттук поне ще са с фактура и гаранция.

----------------------------

S.Stoyanov

Колега ако ще сменяш толква неща по добрия вариант е направо с ИП +комп.А иначе за каметите каквито и да вземеш горе долу вече няма разлика в качеството(или поне има но не знам цената дали си заслужава).Общо взето всичко се прави в Китай.Освен разделителната способност обърни и внимание и на ъгъла на виждане и осветеността на която работят или директно с инфрачервени диоди за нощно снимане(поне външните).Но всичко зависи от целите, за които ще ги ползваш и те определят и цената.

moni74

За външните искам да имат възможност за фокусиране /ръчно/, защото от сегашните само една може. А тези без фокус на късо разстояние са добре, но на далечно - много зле.

S.Stoyanov

Ами то вече почти всяка средно хубава оптика от среден клас може да се фокусира.Тука можеш да разгледаш и ако нещо ти хареса сравнявай с цените на другаде а при тези ползвам отстъпка.
http://www.securitybulgaria.com/bg/ и да идвам да ти ги монтирам тъкмо да видя вашия аптекар в созопол че от давна ми се кара че не съм му ходил на гости

Bobi

Бих ти препоръчал да се свържеш с фирма "Сектрон". Взел съм няколко 16 канални DVR-а и около 40 камери от тях и от години нямам проблем. В момента имат убийствени оферти за Hikvision.

pAbLo

Аз си взех от едни други известни.
Като цена те ми дойдоха най-оптимални от срок,качество и цена.
Имаше и доста по-добри оферти ама от но нейм фирми.
DVR-а е истината.
Тея кепчър платки и windows платформа не кефят нещо.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Това е фирмата на СОТ 161, нали? От тях сме купували алармата за хотела с безжичните датчици и съм много доволен!

S.Stoyanov

По точно СОТ161 е фирма на Сектрон, че те от вноса и монтажа на апаратура тръгват.Имат доста интересни предложения за NVR, което е DVR но със свързаност с нет-а и има доста предимства.

pAbLo

Нима няма DVR с интернет свързаност,че и приложение за АйФон и Андроид??

tropper

Има разбира се. Даже и масовите евтини "китайчета" го предлагат, Малко е дървено за настройка, но става.
Вече с фокусиранията не знам как стои въпроса ...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

mitakinen

Моето евтино "Китайче" не е мръднало вече 5г. И може да си гледаш онлайн и записите откъдето и да е

pAbLo

Аз съм с Dahua и си ама pan/zoom & tilt дори на мобилната версия,стига камерата да го може ;)
И за мрежови настройки е лесно,за другите си оставих монтажниците да си работят :)

S.Stoyanov

Ами NVR  е точно DVR  с интернет свързаност.