Какъв акумулатор за Fiesta 1.4 TDCI?

Започната от dragozow, 23 Септември 2013 09:03:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dragozow

Колеги, сега като е по-хладно сутрин на два пъти ми се случва да няма сила да завърти. Акумулатора е стар и по-голям от колкото трябва. Колко Ah с колко стартов ток трябва да си купя? Колата е Fiesta 1.4 TDCI от 2004-та година.

hotblooded

По скоро виж на мястото какъв размер акумулатор може да сложиш, и с този размер търси акумулатор с голям пусков ток - за дизляка това е по-важно от ампер-часовете. (естествено и цената да му да е човешка)

ihovahi

По спецификация дават това:

Стартов акумулатор, S4 (12V 60AH 540A)       0 092 S40 040         

Стартов акумулатор, S5 (12V 74Ah 750A)       0 092 S50 070

Това е от каталога на Бош.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

На твое място бих взел един 74Ah с висок пусков ток, стига да се събира. Провери 2-3 марки и ще решиш кой.

----------------------------

dragozow

Цитат на: ihovahi в 23 Септември 2013 09:39:44
По спецификация дават това:

Стартов акумулатор, S4 (12V 60AH 540A)       0 092 S40 040         

Стартов акумулатор, S5 (12V 74Ah 750A)       0 092 S50 070

Това е от каталога на Бош.
Въпроса е Ford какво казва, не намирам информация. Не е и много хубаво да е с по-голям капацитет, защото може алтернатора да не го зарежда.

ihovahi

Аз на мондеото му тупосах 84Ah с доста висок стартов ток... като размери - чак махнах кутията в която се намира (взех си акумулатора от старата кола, който си беше чисто нов).

Alexi

ihovahi

Значи на Бош не вярваш ама на МФ ще... а ся де :)

dragozow

Цитат на: ihovahi в 23 Септември 2013 09:49:59
Значи на Бош не вярваш ама на МФ ще... а ся де :)
По-скоро Ford ме интересува какво пишат. Щото от 60 до 74 Ah има разлика.

hotblooded

Ford ще си искат калциев акумулатор, с бранд "Ford" на цена към 300 кинта от МП! В СФА (Пежо) имаше промоция на OEM акумулатори Пежо - на свестни цени, с две години гаранция. Общо взето - вземи какъвто искаш акумулатор, само да не е български (МонБат, Искрат или Старт)
Преди покупката на нов акумулатор, обаче провери с мултицет 2 неща - при работещ двигател - колко волта подава динамото към акумулатора при празен ход и при 2500 оборота, както и дали имаш консумация при изключен контакт (махнат ключ от таблото) - да не се окаже че имаш проблем по ел. инсталацията  и за това акумулатора ти е хвърлил топа. Защото ако имаш проблем и купиш нов акумулатор няма да имаш гаранция и новия също бързо ще умре .

Alexi

hotblooded

60 Ah/ 580 А е напълно достатъчен за това моторче. Капацитета може и да е по-малък, но пусковия ток - е най-добре да се спази.

Alexi

той същия беше и на кънекта ми който е 1.8 .. те форд имат 2 акумулатора общо оригинални 60 и 70Ач

moni74

Аз пък съм на принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Слагам голям акумулатор с хубав пусков ток. Досега не съм имал проблем алтернатора да не успява да го зареди.

----------------------------

hotblooded

Няма как да сложиш акумулатор които се събира на мястото на оригиналния и алтернатора да не може да го зарежда (ако алтернатора и карантията му са наред).

dragozow

Цитат на: hotblooded в 23 Септември 2013 10:04:56
60 Ah/ 580 А е напълно достатъчен за това моторче. Капацитета може и да е по-малък, но пусковия ток - е най-добре да се спази.
Това ме интересуваше. Иначе Искрата на предишната ми кола се предаде на петата година.

amplified

Монбат - ежедневно каране, 2-3 пъти в месеца по 1000км извънградско 'да зареди' ... точно на 12 месеца от покупката ме остави на паркинга, заредиха го и точно след още 12 месеца беше в кофата(алтернаторът зареждаше).

Искра - много рядко каране извън града по 100-тина км - веднъж на месеца. На 6-тия месец почина и почнах да го зареждам в началото на всеки месец и пак нямаше ток в края на месеца да пали, жигулата докато подкачи бензина и умираше, палих на зарядно...

Оригиналният ми дава ядове от около 2 години... 30-40 мин музика МАКС и е под 10 волта... чакам да ме остави някъде и той :) Ама аз го мъча... 52Ач с простотиите накачени по колата...  (rofl)