Ford mondeo mk4 AFS?

Започната от koill1980, 13 Ноември 2019 14:49:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koill1980

Здр. на всички,  имам един проблем със адаптивни те светлини,  до скоро имах грешка на таблото( жълтата точка отпред на количката на таблото) намерих проблема,  беше изгорял бушон за AFS и не работещо моторче, явно от влагата която беше проникнал във фара, смених бушона и моторчето,  точката изчезна, но фаровете не се движат като въртя волана, от какво може да е?
Дали има някакво ограничение на скоростта за да се задейства AFS понеже имам и странични  светлини за завой

ivchotr

Управлението на моторчетата също може да се е прецакало. Бушонът със сигурност не е изгорял случайно. Най-добре е да я погледне човек, който ги разбира тези неща.

krasi markov

Онзи ден успешно инсталирах на s-maxa afs,на място при въртене светят само тези за осветяване в завой.Като потеглиш лупите трябва да почнат да мърдат на ляво,дясно.Ако е от модула виж бушон #39 той отговаря за моторчетата и захранване на модула.При неработещ модул лупите застават в средата.Инсаталацията на мондео и макса е еднаква.Ако ти трябва модул,ще имам за мондео другата седмица:)

krasi markov

Цитат на: ivchotr в 13 Ноември 2019 16:43:36
Управлението на моторчетата също може да се е прецакало. Бушонът със сигурност не е изгорял случайно. Най-добре е да я погледне човек, който ги разбира тези неща.
Управлението на моторчетата минава през afs модула.Провери и бушон №43 5а.

koill1980

Тръгнаха лупите да следват завойте, но жълтата точка пак ми светва след известно време, като загася колата се оправя и после пак се появява, иначе всичко си работи, четах някъде че след смяна на софта с по нова версия се оправя, колата ми е в края на 2007гд. предполагам че има доста нови софтуери сле това, та въпросът ми е, колко ще струва процедурата във МП и за колко време ще е готова?

FoMo4

Пробвай, след като светне жълтата точка, да направиш пълен ляв и пълен десен в движение с малка скорост (при мен помагаше). Ако се изчисти грешката, значи понякога нещо пречи на една от лупите, да отиде в крайно положение. На всяка лупа има закачен магнит, който в крайно положение задейства "прекъсвач". По този начин управлението разбира, че лупата е в крайна точка и спира мотора. Аз съм сменил лупите с други и имах такъв проблем на единия фар, заради кабел, който пречеше на движението на лупата. Ако имаш ForScan, с него може да видиш на кой фар ти дава грешка, за да търсиш само там проблема.

koill1980

Здр. пак, значи купих си els27 букса за Forscan и ми излязоха грешки B1D69 и B1D68, след като се поразрових във интернет, нямерих една статия за тези грешки /  Процедурата за поправка включва прочитане на кодовете за неизправности в модула за управление на фаровете (HCM) с диагностичния инструмент и потвърждаване на съществуването на код B1D68 или B1D69. Кодовете за неизправности трябва да бъдат изчистени , проверете дали това е направено правилно и след това препрограмирайте модула HCM с най-актуалния софтуер.

За да се уверите, че инцидентът е разрешен, проверете дали реакцията на адаптивната система на фаровете (AFS) е правилна, без съобщения за повреда на дисплея на панела с инструменти и фаровете са променили позицията си.

Тази публикация е написана в нашия отдел за техническа поддръжка ( Call Center ) въз основа на многократни свързани инциденти с превозното средство и съответната система /
Маи наистина ще слагам по нов софтуер  ::)

krasi markov

След като имаш кабел пробвай да ресетнеш BCM модула.

koill1980

BCM, не ли целия вътрешен компютър, ресетнах HCM които отговаря за ACF, но грешките пак излизат, а колкото BCM, нямали да ми занули и кодовете за B безключовото палене, не съм сигурен и за това питам

FoMo4

Направи калибрация на фаровете, има такава опция във ForScan-a.

krasi markov

Цитат на: koill1980 в 18 Ноември 2019 10:30:08
BCM, не ли целия вътрешен компютър, ресетнах HCM които отговаря за ACF, но грешките пак излизат, а колкото BCM, нямали да ми занули и кодовете за B безключовото палене, не съм сигурен и за това питам
Няма да ги изтрие,ти го ресетваш не го изтриваш:)