Моят Форд

Започната от rosen700, 22 Декември 2013 22:15:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rosen700

Купих си в германия Ford Galaxy, смея да кажа, че макар и на не малко години това е сериозен автомобил в които за сега имам пълно доверие. Невероятно комфортен, с богата гама от екстри.........имам си всичко, и климатроник, и ел стъкла и огледала, подгрев на седалките, радио, CD - чейнджър, че даже и печка, да не говорим за подгрева на предното стъкло, нещото което направо ме срази - винаги съм мразел да  стържа лед от стъклата през зимата, а сега след три четири минути предното стъкло от заледено става мокро и пускам чистачките. За толкова голяма кола е и много икономична, с около 160 литра изминах 2600 километра и още имах гориво, не ми гори масло и все още не съм видял пушек в огледалото. Има си някои проблеми, все пак е 17 годишна, но това не ми попречи да седна  и да се прибера в България с нея, при това с 250 евро в джоба, и дори ми останаха 60-70 евро. Да не говорим, че на механиците в сервиза в който бях им се изправи косата - последна смяна на ангренажен ремък е записана на 151 000 км сега колата е на 254 000 и не пипа капка масло. Нямам думи. Пожелавам на всички ви такива автомобили!
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

ihovahi

Честито и със здраве да си я караш още дълги километри. Радвам се, че представяш колата си. Хайде сега и ни я покажи като снимки - нека и ние и се порадваме  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

rosen700

Те това е дзверо, не бяга много но до сега не ме е изложил по светофарите...........

Иван Вълков

Галаксито е супер, изглежда гледана кола. Грижи се за нея и няма да те остави. Пожелавам ти поне още 250к да и навъртиш без проблеми.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

rosen700

Днес смених трите ремъка - ангренажен, пистов както и този за сервото заедно с ролките(ремъците "Bosch" ролките "SKF", новата водна помпа е в багажника, както и нови маслен и горивен филтър и разбира се масло за двигателя. Водната помпа за сега ми е добре и не се налага смяна. На 27 съм в сервиз на "Bosch" заради проблем с вакуумните маркучи и клапани по турбото (най-радостната новина е, че турбото работи) после смяна на масла и филтри и това ще е ако е рекъл господ.......

rosen700

Турбото вече е наред, оказа се клапана, който разтоварва турбината............сега карам съвсем друг автомобил.........160 без проблем и може и още........ ;D

ForeverFord

А честито тогава  :D  ^-^
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

rosen700

Цитат на: ForeverFord в 27 Декември 2013 17:37:52
А честито тогава  :D  ^-^

Да си кажа честно мъка си беше при изкачване и изпреварване........все не ми стигаше мощност........но сегааааа.....леле мале......Форда полудя......... ;D

Dmitarcho

Честита придобивка ;) Много хубави емоции заедно ;) И само консумативи да сменяш ;)
Ръца Пръца