Evapolator Valve за смяна ?

Започната от petrov_belota, 10 Август 2013 21:31:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petrov_belota

Добър вечер, колеги :)
Неприятно е, че пиша във форума само когато имам проблеми, но надявам се някога и това да се промени :)
>> Днеска ходих на компютърна диагностика понеже оборотите ми не са стабилни :/ играят когато колата е на свободен ход (не много, но е неприятно !!!) освен това когато потеглям има неприятно придърпване от страна на колата (понякога амен амен да угасне :( )
Та механика се свърза с компютъра на колата иии установи, че Evapolator Valve e за смяна ...
Действително на куплунга от който се токозахранва достигаха 12 волта напрежение, а на самия клапан като го замервахме не отчиташе никакво съпротивление :( а компютърът му отчиташе, че е в неизправност... DVB 2 цикъл нещо не се осъществяваше ...

До колкото още ми каза горивовъздушната смес била бедна, което се дължало на прекъсване в "обратната връзка" (част от изгорелите газове се връщали обратно за доизгаряне )
Фактора Ламбда нещо куцал с 1 дума ...

Таа възможно ли е този клапан който съм посочил за смяна да прави тази мизерия с играенето на оборотите ии с придърпването при потегляне ???
>> Ford Focus 1999` 16v, 100 к.с zetec

petrov_belota

>> Май в един от цилиндрите влизал въздух ... ?!?

Bobi

Как се казва този клапан на наш език ?

К.Методиев

Това трябва да е клапана който управлява EGR клапана.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.