Инструменти за изваждане на радиото

Започната от Стоян Чуков, 09 Април 2013 15:10:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян Чуков

Имам проблем с инструментите, които купих днес за махане на радиото. "Вилиците" или "ушите", които представляват те се заклещиха в самото радио. Как да ги махна от там? Бутах наляво-надясно, навътре-навън - нищо! Слагах радиото в нормална и нестандартни позиции - пак нищо...Някакви идеи? ::) Инструментите не са правени, а дори са доста скъпи - 72 лв.

Bobi

Тези инструменти си имат посока, в която трябва да ги пъхнеш. Най-вероятно си ги объркал. Махат се, но е ужасна игра. Трябва да ръчкаш здраво. Внимавай само да не счупиш нещо.

Стоян Чуков

Pyrhel

Като извадиш радиото има едни пластини отстрани, където за се "закачили" зъбчетата на тия ключета. Натисни пластините към радиото и така ще освободиш ключетата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Стоян Чуков

Видях ги и разбрах какво пречи. Но за съжелиние "пъпките" май са една идея по-големи и "езичетата" са ги хванали яко. Дори и в положение на куките в посока към радиото, те остават хванати. Може би трябва да отвия с някакъв шестограм черните държачи, които са меко казано ужасно твърди. А не знам дали и с шесторам ще стане, защото ми се струват доста нестандартни...Help :-[

amplified

Нямам идея за какво говориш... Да не е еврейска звезда/Torx?
https://www.google.com/search?hl=en&q=torx&ion=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44990110,d.aWc&biw=1600&bih=1081&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=YyZkUdSsMaONygG9iYH4CA

Ако е това, понякога става с шестограм или с права отвертка. Най-добре си е с подходящия инструмент, разбира се.

Стоян Чуков

По-скоро е "звезда", макар и леко овална. Не съм убеден, че ако махна трите болта, ще освободя черните планки, в които се заклещил инструмента. Пробвах с тънък шестограм 1,5-2 да изкривя леко "езичетата", за да пуснат облите краища на "U" образното чудовище, но това чудо е толкова твърдо, че шестограма отхвърча... :-X

amplified

Върви в аудио сервиз, ще почупиш нещо :D

Стоян Чуков

Днес ще се видя с един джамбазин. До сега не му се е случвало подобно нещо. :-[

Стоян Чуков

Човекът, който махна радиото ми обясини, че заклещилите се "пъпки" на "U"-образния инструмент в зъбчетата на страничните метални планки, ги е освободил с около 1,5-2 мм. права отвертка. Това е начина, друго нема. Нямаш ли отвертка под ръка - просто гориш.

pi4o

Взимаш два ЕЛЕКТРОДА от 3 мм. Махаш им покритието, минаваш ги със ситна шкурка, огъваш ги в размер за да се мушнат в дупките на касетофона и си готов. Отдолу НЯМА ДА ПРАВИТЕ ПЪПКИ, а само леко заобляш крайчеца с една пила. Аз бях направил такива пъпчици, както е показано на картинките в Ибей, но после ги отрязах с клещите. Вече си имам скоби, свалям си касетофона сам и без проблемни заклещвания. Става много лесно и бързо. КОйто има интерес ще му снимам мойте "инструменти" да ги види...   ^-^