Покупка на Фокус?Питане?

Започната от gambit, 03 Февруари 2013 20:53:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ceco7

Ford - Focus II Sedan - 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma

Иван Вълков

Честито и от мен! Чакаме тема в дневника.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

synen

Здравейте колеги!Смятам да си сменям колата и съм се спрял на ето този ФОРД  http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11354631422836123&f1=details&slink=28o6av...Може ли да изкажете мнение относно подръжката,возията,чупи ли се много,скъпички ли са частите и на какво трябва да се обърне внимание при покупката на този модел ФОРД...Благодаря предварително!

ffmk1l

Здрасти, колата си е хубава, специално за тази, фаровете са сменяни с тези от фейслифта, карана кола е, мотора е много добър, нагорява си. Градско - 10-12-15, зависи колко ти е тежък крака. Имам такава кола от 5 години, нищо не съм пипал, само бензин съм слагал, но ако си броиш стотинките за всеки литър гориво-тая кола не е за теб. Много добро пътно поведение и спирачки, аз бих се насочил към 5-вратата версия, по-практична е.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

synen

Охаааа...наистина ли толкова много гори???...да да аз съм се ориентирал към 5 врати че и даже към комби евентуално... обаче този разход бая ме притеснява...а ако е на газ колко ли ше дърпа...

ffmk1l

Цитат на: synen в 28 Февруари 2013 20:17:04
Охаааа...наистина ли толкова много гори???...да да аз съм се ориентирал към 5 врати че и даже към комби евентуално... обаче този разход бая ме притеснява...а ако е на газ колко ли ше дърпа...
Щом започваш да задаваш подобни въпроси, не е за тебе 2.0 мотора. Взимай 1.6 и слагай газова...:) Шегувам се, няма как да върви и да не гори колега, такова животно нема. Ако си много нежен с газта, градско ще ти гори 9/100, това е минимума. Но пък вървежа не може да се сравни с този на 1.6 литров мотор, приятно си ускорява колата.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

synen

Аз в момента карам кола 1.6 и съм доволен от вървежа.Все пак не съм състезател.Трябва ми кола която да ми върши работа просто...А за мотора 1.6 какво ще кажеш колко гори долу-горе?

Alexi

според мен 1.6 няма да гори осезаемо по малко щото тегли същото купе .. но пък ще върви осезаемо по малко .. аз не виждам проблем да се сложи газ на 2.0 ,в масовия случай никой не кара кола за 3-4к лв на бензин ..

whaaazp

9,5 / 10 в София, около 7 извън в зависимост с каква скорост я караш.

deltas

Здравейте,

Нов съм, и все още не знам, дали ще съм пълноправен член на фордфорума ^-^! Но все пак, искам да попитам нещо за един Фокус комби, 1.6, 100 коня.

Първо обаче, да кажа нещо за себе си! Бях фен на друга марка, фау ве! Карам Венто, което обаче ми създаде бая грижи, и бая ремонти. Стегнах го по ходова част и окачване, двигателят му е пушка - легендарните 1.8, 90 коня! Но годините си казват тежката дума, сега "тръгна" и купето - смених изгнил ляв праг, показват се и други ръжди. Затова реших, че е време за смяна,преди вентото да си остане вечно мое ;D! Тръгнах да търся по интернет, обиколих всички автокъщи в Ст.Загора, почти всички в Пловдив, и цялото Горубляне. Същото така, посетих и неделния пазар в Димитровград. Отначало търсех изключително само модели на фолксваген, но постепенно разширих обхвата, по няколко причини. Една от тях е, че не ми се дават много пари за нещо, което може да те убие, на същия принцип съм и за цигарите и алкохола - не съм пушач, алкохол пия изключително рядко, до 2 пъти годишно, като изключим бирата, разбира се, но и там си имам предпочитания ;D

И след това, почти лирично отклонение, да си дойда на думата...Както казах, не ми се дават много пари за кола, която не карам чак толкова много. Спрях се на голф 4, но те все още държат високи цени, а и, откъм поддръжка са си бая скъпички, само за сведение - сегашните ми гуми са 14 цола, на голфа са 16, и почти 2 пъти по-скъпи! А да не говорим, че трудно може да се намери нещо подходящо, да е до 100 коня, подходящо за, или, газифицирано! Пасатите ги изключих от търсенето, прекалено са големи като купе, търся нещо по-семпло!

Започнах да се оглеждам за алтернативи. Първо, много ми допадна една астра Г, 2000г, 1.4, 90 коня! Страшно запазена, поне откъм купе и интериор, само дето, тъй и не разбрах, дали е моно или пълна инжекция - двама служители от същата автокъща, ми казаха две различни неща! Както и да е, там не стана нищо, заради високата крайна цена!

Накрая, попаднах на един фокус, в Димитровград. Много запазен, 1.6, 101 коня, комби, Джия, нов внос. Човекът го даваше сравнително евтино, за 2600 лв. Може би, щях да съм го взел, ходих да го гледам и втори път, но ме спря само едно, за което ми е същинския въпрос! Който е ходил в Димитровград наскоро, знае, че пътя откъм Ст. Загора, след моста на Марица, е правен скоро, и е много широк и гладък. Там и пробвах колата, имаше някакъв доста голям шум, отпред вдясно! Човекът ми го обясни, като шум от гумата {гумите му са зимни}, но не му повярвах много, понеже, като се отнеме газта, шумът намалява значително! Дали не е някое каре? Понеже, много съм се напатил от карета, смениха ми две читави външни, докато се разбере, че имам счупено вътрешно такова! И стана съвсем случайно, повече от година карах така!

Другите ми въпроси са, какъв е акумулатора на фокуса - ляв или десен? Важно ми е, понеже моя е нов, на няколко месеца, необслужваем Тенакс, и не ми се продава бадева!

Другия ми въпрос е свързан с цените, казаха ми, че по северна България, цените на същите коли, са по ниски, доколко е вярно? Касае се за Монтана, Враца, Търговище? Или просто е нещо по-некачествено?

Иван Вълков

За цените направи справка с някой сайт за продажба на автомобили. Иначе тук в нашия регион колите са една идея по скъпи. Аз бих закарал колата на сервиз преди покупка не е задължително да ходиш в Мото Пфое.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!