Имам проблем с Ford focus 1.8 TDCI 2003 g проблем с дюзите

Започната от nazade, 11 Август 2013 18:50:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nazade

Здравейте имам проблем с форда прави ми 3000 оборота и няма вътък за повече ходих при няколко майстора и всички ми казват че е от дюзите но във долния ляв ъгъл на таблото ми свети лампата за подгряващите свещи и не знам какво да правя във сервиз на форд ми казаха да глася поне 2000 лв за ремонт някакви насоки или мнения ??

hotblooded

Alexi

ремонта е около 1000 лв не е 2000 ... махам анкетата щото е излишна

Pyrhel

Най-напред кажи дали си със Сименс или Делфи горивна с-ма :)
Има не малка вероятност да е пръднала и помпата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

писал е 2003г ,от тая година всички са делфи

nazade

Да с Делфи е разпрасквачите ги почистихме но пак не става даже нещо почна да вие и трака

Pyrhel

Налягане на рейла при различни обороти мерили ли сте и съответно обратната нафта?

nazade

Не но ми казаха че проблема може да е дошъл от нафтата която сме взема ли от трактори и т.н но сменихме дизеловия филтър и въздушния

Bobi

Дизелово гориво с неясен произход е враг за един common rail двигател. Започни със смяна на горивния филтър и сложи качествен такъв, а не най-евтиния...

nazade

Така направих след това я закарах във сервиз на форд и там ми я оправиха чрез компютара ми ги оправиха и докато изляза от Велико Търново да я поразходя и жълтата лампа пак светна и край пак 3000 оборота и не може повече .....А на компютрите изписва като грешка Инжекцион 3 Цилиндър 4

Pyrhel

И преди да сложиш нов горивен е добре да изгориш колкото можеш повече от останалото в резервоара...
Мне, грешката(грешките!), която трябва да изпише е Pxxxx.

nazade

Мисля за вариант да купя друг двигател и да му взема дюзите

Bobi

hotblooded

Цитат на: nazade в 12 Август 2013 01:29:18
Мисля за вариант да купя друг двигател и да му взема дюзите
И да си купиш пак дюзи в същото състояние :)
Рециклирай си твоите.

nazade

Alexi

много ти искат иди другаде .. и да дадат някаква гаранция че има и китайски ремонтни комплекти !

hotblooded

nazade

Да ме Ориентирате на някаде сайт или автоморга или каквото и да е било да поръчам

hotblooded

Цитат на: nazade в 12 Август 2013 18:44:14
Да ме Ориентирате на някаде сайт или автоморга или каквото и да е било да поръчам
дюзи от морга си имаш и сега. До момента имаме добри отзиви от рециклиране на дюзи в два сервиза - единият е в Пловдив, другият в с. Ясенково, до Шумен.

Alexi

Vas

Добре дошъл в клуба и при мен беше същия проблем и не един път, а два пъти вече ги правя пустите дюзи. Избирай много внимателно сервиза където ще ги правиш. Не искам да правя реклама където ми ги правиха втория път, защото незнам колко ще карат

nazade

Във сервиза на форд ми предложиха рецеклиране във Пловдив 400 лв парчето

hotblooded

Цитат на: nazade в 13 Август 2013 01:13:51
Във сервиза на форд ми предложиха рецеклиране във Пловдив 400 лв парчето
В кой сервиз на Форд? Мото-Пфое? Работата е следната - те ще ги пратят в сервиз където ще ти ги рециклират за по 150 лв, а останалото ще го "намажат" те. Поне тези 400 лв включват ли демонтажа, монтажа, нови дихтунги?  Гаранция дават ли и колко е?

pAbLo

Някой БОШ сервиз със необходимото оборудване.
Правят и Сименси и Делфита
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

nazade

Казаха ми 2000 лв рецеклирането плюс монтажа и ремонта