Внос на кола от Италия ......

Започната от ValkataFF, 05 Юни 2013 16:21:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

Здравейте,искам да попитам малко или много запознатите как стой въпросът с внос на кола на самоход от Италия.В момента колата ме чака там ,с свалени номера е и си седи в гаража до моето пристигане в Италия.От тук на татък какво следва като документация и такси.След като се оправят документите по кой път да поемем .Мислих си за маршрута Пиза (колата е там )-Словения - Хърватска- Сърбия-България.Чета из нета че Сърбите правили проблеми заради Италианските временни номера и те карали да заобикаляш през Унгария - Румъния та в България.(вярно ли е това ).Ако е така мисля за варианта Бриндизи(Италия)- Игуменица(Гърция)-България.Колко е таксата на ферибота (кола+4 човека)..Общо взето е това ,каква то и информация да ми дадете ще е от полза .Лек ден .....

QA

За останалото не знам, но ферибота ти е около 200 евро пари.

Сега проверих в нет-а - 220EU  ::) за кола + 4 пътника

Alexi

Цитат на: ValkataFF в 05 Юни 2013 16:21:24
Здравейте,искам да попитам малко или много запознатите как стой въпросът с внос на кола на самоход от Италия.В момента колата ме чака там ,с свалени номера е и си седи в гаража до моето пристигане в Италия.

ако е спряна от движение ( това е основната причина да остане без номера ) единствения ти вариант е платформа няма да те пуснат на самоход ..

ValkataFF

Цитат на: Alexi в 05 Юни 2013 16:56:19
ако е спряна от движение ( това е основната причина да остане без номера ) единствения ти вариант е платформа няма да те пуснат на самоход ..
Ха това е ентересно  ???.До колкото знам с документите на колата +  собственика и Аз се отива в местното полицейско управление и се издават временни(картонени доколкото знам) номера.Колата се пише на мое име ,прави се застраховка - минимална и би трябвало да е това по документация .А може и да греша >:(

Bobi

Веднъж отписана там, няма как да я изкараш на самоход. Въобще е голяма драма. Много по-изгодно за джоба и нервите ще ти излезе да намериш платформа. Доста фирми предлагат такива услуги и лесно се намира някой, който да ти я докара, ако колата не е от някой връх в италианските Алпи...  Цените почват от 600 лв... За София - питай autoscana.