Прибиране на страничните огледала с ключа?

Започната от gambit, 21 Април 2013 19:52:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gambit

Имам един приятел има алфа ромео брера, и има супер яката опция да си прибира страничните огледала с някаква комбинация на ключа, мисълта ми е дали мога и аз да го направя някакси или става само през копчето на огледалото? ^-^ както е примерно опцията за отваряне и затваряне на 4 те прозореца при задържане на бутона за отключване или съответно заключване на колата?

Alexi

става ,има такава тема в английския форум .. но е пипкава работа ,добавят се 2 релета ,има и окабеляване малко ..

Bobi

Според мен играчката не си заслужава, защото твоите огледала ще се прибират само настрани, няма да се прибират и нагоре. Не знам дали ме разбра, но разликата с прибрани и отворени огледала ще е само няколко сантиметра.

Alexi

абе да ти кажа в тесни улички си е съществено .. на реното са големички и вече няколко пъти ги намирам обърнати наобратно

gambit

е то тесните улички в пловдив не са много  :)) ама си е гъзарийка  ^-^ за това питам, ако е нещо по простичко иначе не ми се занимава  ^-^

dk4174184

а как се разбира по-принцип дали колата има тази функция и от вътре ^-^

Bobi

Не се притеснявай, нямаш я. Всъщност нито един от нас с Фокус Мк2 и Мондео Мк3 я няма.  :))

supertorr

Цитат на: Bobi в 27 Април 2013 15:05:35
Не се притеснявай, нямаш я. Всъщност нито един от нас с Фокус Мк2 и Мондео Мк3 я няма.  :))
Боби за ключа или за бутона отвътре говориш?

Bobi

Не говорим ли за функцията powerfold или аз съм разбрал грешно ?

dk4174184

става въпрос за отвътре дали може?А от ключа даже и не ми е дошло на акъла :D

Pyrhel

На Алекси мондеото ги сгъва, на Сашо фокуса ги сгъва :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

При мен също ги сгъва с бутончето :P
Явно и тук екстрата е избирателна ;)

Bobi

Аз съм разбрал за сгъването от ключа. Има ли някой с Мк3 и Фокус 2 да ги прибира от ключа?

ceco.deyanov

А как се разбира дали я имаш тази екстра?
До сега съм установил само вдигането и свалянето на прозорците и люка от ключа.

Alexi

на джойстика за огледалата има стрелкичка сочеща надолу .. като го натиснеш надолу се прибират ..

ceco.deyanov

escobar

Пежото прибира огледалата и вдига стъклата с ключа. Envie moi, както се казва на френски.

moni74

Цитат на: Pyrhel в 27 Април 2013 15:36:42
На Алекси мондеото ги сгъва, на Сашо фокуса ги сгъва :P

И при мен ги сгъва :) Бях забравил, че джамбазина ми показа тази опция. Само че шофьорското някой ми го е ударил, пластмасата не се затваря добре и опира. И се затваря съвсем малко. Ще се наложи да го отворя, за да видя дали има нещо счупено.

Опитах да разглобя огледалото - не успях. Свалих сивата пластмасова капачка, но рамката около огледалото не успях. Поне го затворих както трябва, плътно. Но пак не иска да прилепва до стъклото. Явно нещо механизма е прецакан. Тръгва да затваря и спира. Но скърца здраво, вероятно има боклуци.

----------------------------

teloto

Здравейте.И аз онзи ден се замислих дали ми се прибират огледалата,но отвътре с джойстика нещо не става,а да ги натисна отвън да се приберат ме е страх да не ги счупя :-X Какво да направа/опитам/,дайте съвет! ::) По принцип ,ако не се прибират от джойстика,отвън ще може ли да ги прибирам с натискане без да ги счупя? :'(

hotblooded

Всъщност при Мк3 сгъването  на огледалата е безпредметно - общата ширина с променя с 3 см....

teloto

Цитат на: hotblooded в 07 Декември 2016 22:32:38
Всъщност при Мк3 сгъването  на огледалата е безпредметно - общата ширина с променя с 3 см....

Значи да не ги мъча,та да не ги счупя нещо....Има ли такава вероятност?

hotblooded

Не мога ти кажа,  моите с с ръчно сгъване...

teloto

Цитат на: hotblooded в 07 Декември 2016 23:01:22
Не мога ти кажа,  моите с с ръчно сгъване...

Има ли вероятност да не са направени да се сгъвам,макар и ръчно?!Т.е въобще! :-X

hotblooded

Не,  освен ако не са били счупени и в последствие лепени. Но ръчното сгъване не е лесно (иначе ще се сгъват в движение)

jo_jo