Обжалване на акт за административно нарушение

Започната от Pyrhel, 01 Април 2013 16:10:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Оня ден за първи път ми вдигнаха колата с паяк. Бях спрял ей тука: павирана улица. Знаци, бариери или колчета нямаше. Когато отидох да си взема колата, освен -62 лева за паяк ми писаха акт за установяване на административно нарушение с описание:
Цитатна 28.03.2013 година около 13 часа в гр. София, район "Средец", ул. "Борисова Градина" пред плувен комплекс "Мария Луиза", на терен от зелената система на Столична Община е извършил движение и е паркирал МПС. Актът се съставя на основание на докладна записка, която се прилага.
Нарушил съм бил чл. 28, ал. 1, т. 7 и чл. 44, ал. 1 от "Наредба за организация на движението на територията на Столична Община".

Имал съм право в 3-дневен срок от подписването (28.03.2013) да подам писмени възражения пред кмета на район Средец, ама Сапареви Бани и други задачи му теглих майната. Имам право и след като получа препоръчаното писмо с наложената глоба към общината да обжалвам.

Какви са стъпките за обжалване, тъй като нямаше един шибан знак да ми каже, че това, върху което съм спрял е парк или зелена площ...:
чл. 28, ал. 1, т. 7:
Цитат(доп. с Решение № 148 по Протокол № 12 от 22.03.2012) Движение, престой и паркиране на ППС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясли, детски градини и училища.

чл. 44, ал. 1:
ЦитатПаркирането на пътни превозни средства /ППС/ на територията на Столична община се извършва само на разрешените, определени и обозначени за това места.

Още едно питане, дори и да не взимам препоръчаното писмо от пощата, кварталният ги носи. Когато го взема от него или от пощата, административните нарушения, които не са към КАТ като не се платят, какво се случва?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Alexi

 това гледам е някакво паркче ,те по принцип са забранени така че според мен няма смисъл да обжалваш .. виж да не платиш има смисъл ,актовете имат 2 години давност ..

supertorr

Точно там не беше ли паркинга на басейна?
А от където си влязъл, нямаше ли бариера и знак?
Според мен няма смисъл да се занимаваш. Избягвай кварталния и пощата ;)

mike28

Миналата седмица в Русе един осъди Общината за това, че му вдигнали колата извън зоната на действие на паяка. ^-^  Въпреки, че е паркирал неправилно, колата му е била на следващата пресечка на улицата, а се оказа, че табелките за паяк важат до следващото кръстовище.