Смяна на ключ за фарове Форд Фокус МК1!

Започната от alishanov, 13 Април 2013 20:16:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Здравейте,колеги!Предстои ми смяна на ключа за фаровете на моя форд,някой знае ли как се сваля?Благодаря предварително!!!

whaaazp

Първо се сваля пластамасата около него, на щипки е (не съм много сигурен дали не трябваше да се свали и пластмасата под волана /рафта около бушоните/ за да излезе, ще погледна утре). Самия ключ се държи на 2 самонарязващи звезди.

G_o_c_e_v

На кората под волана, където е джобчето се развива най лявата видийка (под ключа за фаровете) и по желание средната под волана и отместваш леко надолу (1 пръст да зяпне е достатъчно). След това от страни, м/у решетката за въздуха и волана си подпъхваш пръста и се опитваш да надигнеш кората, която закрива ключа и дърпаш на вън, за да го извадиш (държи се на щипки само). След като извадиш и кората със самата решетка (понеже цялото трябва да падне, а не само решетката се вижда вече ключа, който е на 3 видички, развиваш и вадиш.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

alishanov

Благодаря колеги за бързите отговори,утре очаквам да ми дойде ключът да го монтирам!!! (beer)