Покупка

Започната от somatrg, 07 Април 2013 22:01:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

somatrg

Здравейте!Нов съм във вашия форум и като такъв имам може би досаден за вас въпрос.За мен обаче е важно да разбера повече от,така да се каже,препатили хора.Та моят въпрос е:искам да си купя кола,която между другото ще ми е първа,и май май съм се насочил към Фокус от 1999-2000 година,бензинов двигател.Какво да очаквам от нея,проблемни ли са,как е разхода,обслужване,цени на частите,какво да гледам и да питам като купувам, каквото се сетите няма да ми е излишно като информация.Ако може да ми предлоите и нещо друго като модел,марка.Като за първа кола не искам да давам много пари,пък после като се понауча и да карам, и да усещам колата може да се променят нещата  :-\ .Предварително благодаря за инфото.

hotblooded

Щом ще ти е първа кола и търсиш по-евтина кола, на 12-14 години - моят съвет (с който не те задължавам) - бензинов мотор, под 100 коня, вземи си кола която е регистрирана и се кара, желателно от твоя град, или поне от такова населено място че да не сменяш регистрацията. От там нататък има теми, потърси или някои да ти помогне с линкове - нещата са общи за всички марки и модели - проверка на ходова част, оглед за забележки по външния вид и следи от удари или корозия, гледай и гумите - да не са много "дърти" - тоест да не се налага да ги купуваш скоро, дали колата скоро е била обслужвата (дали има стикерчета от сервизи, много много не се доверявай какво ти говорят). Не се впечатлявай от хубаво аудио, все пак си търсиш кола, а не дискотека. Ако си намериш кола с АГУ... ми бива... но (лично предпочитание) - вземи си такава дето никога не е имала АГУ, покарай я на бенз и ти си реши дали ще си слагаш или не.

somatrg

А нещо по конкретно за този модел може ли да ми кажете,аз все пак малко съм се поровил тук-там и за това питам специално за този модел.Колебая се между Фокус,Астра или Рено Сценик

hotblooded

Е тук сме фордаджийски форум :) Фокуса и Астрата... ако не си много едър, или няма да пътуваш много на дълъг път - може да "свалиш размера" - да минеш на Фиеста или Корса, може да погледнеш и корейските опели - Деу, Шевролет от същите години - доста са подценявани, а не са лоши коли... Но при коли на старо (особено над 7-8 годишни) състоянието на конкретния екземпляр е много по важно от марката! За рената - някои много ги плюят, други казват че са ОК, имам приятел с Лагуна - сцепена е от каране и се предаде - ремонтите и + подръжката вече струват повече от нея и смята да я бракува, мина на Опел. Друг с Меган - той няма оплаквания, но все пак той минава 3-4 хил км годишно, така че не е много меродавен :)

ihovahi

Айде и аз да се включа :)

За реното... ми то си е от край време известно - имат проблеми с окачването т.е. ще сменяш веднъж годишно. Ако вземеш астра... ми ако е 1.6 мотор със 100 коня... тя гори масло и то доста...

За бензинов фокус не знам много, но имам колега с нафтов и е много много доволен от колата, гори нафтица ама малко, а за вървежа да не говорим.
Който фôрка "майстор" си нахôда!