Предница сиера (отваряне с 12 см)

Започната от toretosz, 30 Март 2013 19:04:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toretosz

Днес си отворих предницата като освен отваряне  настрани с по 6 см и с по 2 см напред към бронята.Ползвах шарнири от астра ф(15 лв за брой) който заспиват на шенкела и не се налага разпробиване конуса на шенкела.дали е надежно по този начин.направихме проба с друг шарнирен болт след блъскане с 10 км чук се счупи отливаката а не заварката.

махнахме оргиналните шарнири и зачистихме носача

планки 8мм на който ляга шарнира

здраво наваряне към носача

и разбира се след монтаж на колата

ето как би стояла с двигател

рейката и кормилните накрайници не са по местата си.ще има промяна и по самите шенкели но засега съм дотук
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

Радко

Браво Цанко. Бая наклон(camber) са придобили гумите. Последната снимка разбива  :D Иначе със или без двигател наклона май не се променя или много малко поне се изменя :)

toretosz

Разпробих шенкелите с 20 мм назад.И удължих щангите с по 50мм.

обаче кормилния накрайник взе да опира в шенкела.Ще мисля начин как да го управям.

като цяло резулатата не е никак лош

Danchev

Ако не опираше нямаше с Виктор да мислим втулките дето не ти харесаха :P ... т.е те са си измислени отдавна, трудно ще открием топлата вода.
Като няма лев за унибал китове друг начин за корекция не се сещам.
How about a magic trick?

toretosz

Просто ми изглеждат слабички .Имам едно питане към теб тъй като освен навън ги бутнах и напред мога ли да промена ухото на шенкела с 1,5 см навътре спрямо сегашното.Планка да я хвана на сегашните дупки и дупката за накрайника да ми дойде навътре.

Danchev

Ние май си говорихме за това ... може но е много голяма играчка, не самото правене, а да ги нагласиш правилно.
Дали ще ги срежеш и ще ги преместиш навътре, дали ще сложиш планки ... вече променяш геометрията на шенкела, променя се акермана ... иска адски много мерене и проби за да се докара правилно тая интервенция.
Скогенеца нали първо беше одрязал ушите и ги беше преместил ... каза, че не му харесало и си прави нови шенкели.

после ги направи така
How about a magic trick?