Купих си още един Cosworth

Започната от vasilvvs, 14 Септември 2012 00:29:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasilvvs

Здравейте колеги! Да ви се похваля- купих си още едно Скорпио Cosworth с двигател ВОВ 207 коня. Колата е в уникално добро състояние за годините си. Лошото е, че е комби.

Pyrhel

Честито, чакаме снимки. Покажи и другите скорпиота. (fri)

PS: ще преместя темата в раздел "Дневник".
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Честито, колега! Да се слушате много!

П.С. Редактирах ти снимките и преместих темата в дневника  (fri)

viksata

Супер е!!! Слабост сами тези мотори.

Комби ама 207 коня, как ще се заяждаш с Баварците  :D

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

hotblooded

Ухаааааааа! Кефите ме всички с тези "динозаври" - само вие си знаете как ги подържате и ги изхранвате, но мога само да ви кажа едно голямо "БРАВО" че съхранявате едни от последните истиниски коли... 200+ коня огромно комби със задно предаване - комбинация между каравана и спортна кола. Много, много приятни емоции с този автомобил, колега. Дано се слушате много и за дълго.  И газ до ламарината (race)  !

tha22don

Честито! Това ще яде асфалта явно :)

deshi

Точно пък заради комбито е супер яка ... просто изхвърли автомата и слагай МТ 75
Грозен си кат` OHC  .....

Vas

Страхотна! 207 к.с майко милаа  :-X

vasilvvs

Благодаря колеги! Докато карах стария ми Скорпио Косуърт 194коня исках да сменя автомата с механична скоростна кутия MT-75, но не намерих за V6. Автоматика на новото Скорпио обаче работи перфектно и не мисля да го пипам. Все пак ако имате някаква информация за МТ-75 за V6 моля ми кажете.

viksata

Колега, МТ75 за V6 е трудна работа:(

Аз взех сега една такава от колега от форума, но е 4х4.

ще я преправям да стане само на задно :)

Какво се случи с другия Cosworth?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexi

честито ,догодина да си с него на събора да видим върви ли :)

ffmk1l

Честито, поздравления, много ми харесва, особено това, че е комби. Много добре изглежда. Джантата е 17 инча, нали?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Светльо

Честито колега, скорпиона е много готин и в комбинация с това двигателче + задното предаване ще е много приятно!  ;D ;D

vasilvvs

Другия ми Косуърт е в гаража, чака за оправяне на някой неща. Предишния собственик в Германия беше уплътнил пластмасовите подкалници със силиконово лепило и предполагам в следствие на това се е задържала влага и се е появила корозия като предния десен калник е с перфорация направо. Хубаво е поне, че никъде другаде няма ръжда. Автоматика не работи добре, превключва с удари и доста напъва в положение D или R, едва го удържа спирачката, а оборотите са като за празен ход. Пружините са поомекнали, предните амортисьори са за смяна, други дребни неща има за оправяне. Няма търпение да се заема с него, но все още не ми остава достатъчно свободно време.
За колегата, който питаше за джантите на новия Скорпио- 17 цолови са с гуми 225/45. Имам още един комплект такива джанти, но с никелово покритие, което се лющи. Ако някой ги иска може се обади. Имат и гуми,но без боядисване няма да станат.

Backstage

уникална кола човече....мечта...

BIGFORDFAN

Честито за звяра и от мен, това Скорпио и особено комбито ми е любимо, а пък щом е автомат и Коси просто е веднъж на милиони! Само безаварийно, бързо и комфортно придвижване по нашите ''пътища'', пък и Сапарева Баня ти е близо, може и да го видим звяра на живо...

cosworth team ruse

уникално найстина,и аз му се точих и реших да се обадя на обявата и тя вече я нямаше в мобилето  ,успех найстина за тея пари е супер че е останала в това състояние
FORD SIERRA POWER

ilko

Много е красив!  8)  Само един често задаван въпрос искам да задам - колко му е разхода на гориво и ще се монтира ли газов инжекцион?

vasilvvs

Разхода- ако се кара с 90км/ч е около 8л/100км, но с няколко по-бързи изпреварвания по трасето Самоков-София разхода е около 10-11л/100км. Моментния разход при 200км/ч беше около 27л/100км. Няма да слагам газова уредба.

hotblooded

Цитат на: vasilvvs в 18 Септември 2012 15:16:34
Няма да слагам газова уредба.
Поклон до земята, пич! Грях е да се слага газ на този двигател.

vasilvvs

Благодаря колеги! Дай Боже всеки му! Удоволствието да се кара такава кола е голямо. Имам и две Аудита и като изключим преимуществата на куатрото никога не съм разбирал какво толкова ги харесват тези коли и подценяват Форд!

naskoto__

ЕЕЕЕ,аз колко му се каних на това(ако е същото де),вече знам кой ми го взе  :D.Супер е комбито,доколкото си спомням за без пари се продаваше...Дали има друго такова в БГ?