Надпис "Change oil" при Focus Mk2.5 1.6 TDCi, 109 к.с.

Започната от Bobi, 23 Януари 2013 07:26:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Пускам темата от името на колегата yoshi.

Вече за втори път на студена кола, когато запали сутрин, на борд компа му изписвало "Change oil". Колата няма проблем с вървежа, ала бала и подобни. Колата не губи масло. "КолегитИ" от Мото Пфое му казали, че проблемът е задръстен DPF филтър и да ходи да бие камшика на колата по магистралата на 4-та скорост с по-високи обороти.

Всякакви мнения са добре дошли.

moni74

Колата има ли някакъв датчик за маслото, който да определя дали маслото има свойства за работа /вискозитета?/? Доколкото съм чувал, при БМВ има нещо подобно.

----------------------------

Alexi

мне при БМВ е направено по следния начин - нулира се ,след което ти следи брой студени стартове ,каране на високи обороти и такива параметри и решава на колко км трябва да смениш маслото на базата на стила ти на шофиране .. км се менят не са еднакви .. но вискозитета какъв е не може да следи ,нито му е ясно какво е качеството на маслото ...

escobar

Баварците отдавна я налагат тая технология, но действително не е като да е лабораторен уред, който да следи всички фактори и качества.
А преди колко време и километра е сменял маслото?

Bobi

hotblooded

При PSA - този мотор има и "сервизен" километраж, и когато не е нулиран при смяна на масло - по някое време започва да "иска в сервиз"

Alexander

Фокус-а нямат сервизен километраж
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

То това от името на Йоши е трудно, че въпросите са достста. Нивото на маслото покачва ли се?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

yoshi

никакви видими проблеми по колата до смяна на масла и филтри имам 9 000 км. и това с цедката на 4-та по магистралата 30-40 км над 3000 оборота малко ме дразни като обяснение от хората на Мото Пфое според мен ако е така в сервизната книжка щеше да го пише по мое мнение това не е отговор от хората които трябва  да помогнат с проблем на "тяхна" кола но за напред пак те ще зануляват разни грешки :( нали са ми на 2 минути

hotblooded

По принцип и в PSA сервизите казват това - 30-40 км по магистрала на 3000 оборота. Другия вариант е - оставяш я при тях, спират я в задния двор на сервиза и задават през комп-а да работи на 3000 оборота за 10-15 мин. Ако наистина проблема е в продухването на FAP-a

Alexi

ама защо на 4та тряа са тия 3к оборота :)) най добре на 6-та ,че поне да повилнее човек :))

hotblooded

Цитат на: Alexi в 23 Януари 2013 19:55:43
ама защо на 4та тряа са тия 3к оборота :)) най добре на 6-та ,че поне да повилнее човек :))
Ами един приятел със C5-ца aвтоматик - как мислиш че го продуха :) Автомата му сменя на 2200 оборота и.....

Pyrhel

Айде, айде, на C5 автоматите са типтроници :) А и имат бутон за спортен и там сменя на повече :P

Йоши, дай да чоплим работата... Значи не ти вдига нивото на маслото? Каза за някакви грешки, какви номера имат грешките? На висока скорост поема ли нормално?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Цитат на: hotblooded в 23 Януари 2013 19:53:59
По принцип и в PSA сервизите казват това - 30-40 км по магистрала на 3000 оборота. Другия вариант е - оставяш я при тях, спират я в задния двор на сервиза и задават през комп-а да работи на 3000 оборота за 10-15 мин. Ако наистина проблема е в продухването на FAP-a

Казват да се кара 20 минути с 4000 об/мин! Това ме накараха веднъж да го направя, карах така по магистралата за Карнобат. Изчезна ми съобщението за ФАП, но впоследствие се появи отново. Та така че за мен това си е една регенерация просто.
Правил съм и регенерация на място, с Лексия. Колата стигна 110 градуса, че още малко и щеше да ги прехвърли. Но нормално мина всичко, резултат - никакъв.
Моето решение оттогава е само едно - веднъж годишно свалям ФАП и миене с обезмаслител - аз ползвам Меглио.

----------------------------