Съвместимост на поленови филтри

Започната от Pyrhel, 01 Декември 2012 23:56:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой с Мондео Мк1 или Мк2 дали има един изваден поленов филтър за утре? :P Все ми се струва, че мк1/2 филтрите могат да се натъпчат на мк3.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Цитат на: Pyrhel в 01 Декември 2012 23:56:48
Някой с Мондео Мк1 или Мк2 дали има един изваден поленов филтър за утре? :P Все ми се струва, че мк1/2 филтрите могат да се натъпчат на мк3.
Съвемстими са, да!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Т.е. от мк2 на мк3 да се сложи, нали?

tropper

За Мк1, Мк2, Мк3 продават еднакви филтри. Говоря за неоригиналните де... за оригиналните не съм сигурен. Аз си запазих един, който бях купувал за Мк1-то, но не го бях сложил. Още не ми е монтиран всъщност. На тая среща не можах да дойда, но ако задържиш до следващата има шанс да го пробваш ;) ... Или ако ти се минава покрай офиса ми в "Младост 1" някой ден....
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

lazarkk

Информативно да попитам, за каква я правите тази гимнастика, за мк1-2 са по евтини или ?

supertorr

Цитат на: lazarkk в 03 Декември 2012 13:39:23
Информативно да попитам, за каква я правите тази гимнастика, за мк1-2 са по евтини или ?
Мммм ДА:
" изпадат евтини " А.Дилов 8)

Pyrhel

Точно, по uk-ско изпадат с активен въглен доста по-често за мк1/2, отколкото за мк3.

Между другото, убедих се, че няма нищо по-яко от поленов филтър с активен въглен. Но МП са прекалили с цената му - 50 лева, докато от Англия идва на 38. И въпреки това, друго е да си вземеш оригинален с активен въглен за 10 лева :))

lazarkk

Цитат на: Pyrhel в 03 Декември 2012 14:32:47
Точно, по uk-ско изпадат с активен въглен доста по-често за мк1/2, отколкото за мк3.

Между другото, убедих се, че няма нищо по-яко от поленов филтър с активен въглен. Но МП са прекалили с цената му - 50 лева, докато от Англия идва на 38. И въпреки това, друго е да си вземеш оригинален с активен въглен за 10 лева :))

Каква е точно разликата, защото на други марки автомобили като съм питал познати казват, че не намират никаква разлика между обикновен и с активен въглен.

Pyrhel

Тия с активния въглен са в пластмасова рамка, която ляга плътно в кутията... Имах една снимка много показателна, ама нещо не я откривам :(

Иначе, тия с активния въглен не пропускат никакъв смърдоляк в колата. Както и изпотяването на прозорците е по-малко с него пред нормалния. Не знам обаче какво се случва при карбоновите филтри. На новото Мондео са такива.

supertorr

Този, който го взех трябва да е с активен въглен пък е с хартиена рамка :o