Регулиране на би-ксенон

Започната от vanvan, 26 Юни 2013 19:21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vanvan

Привет!

Карам Фокус 2009-та (фейслифт) и е със фабричния би-ксенон. Фаровете се регулират автоматично по височина, но въпреки това искам да знам как мога да ги регулирам сам.
Някой от вас има ли представа как може да стане това?

Поздрави!

Pyrhel

Има 3D камери за реглаж на фарове и регулирането струва 10-15 лева, на око не могат да се нагласят като хората... Иначе с диагностичната техника или буксите под фаровете се пускат в най-долно положение и тогава се слага машината за реглаж пред фара. Или поне теоритично така трябва да се случи. Тука не съм виждал някой да го прави. :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vanvan

Благодаря колега,
А къде има такива машини и хора, които го правят?

Bobi

vanvan

Благодаря, колеги! Понеже ми е интересно, ще си поиграя уикенда сам да си ги регулирам. Ако успея ще споделя как точно става, ако ли не - ще ходя там, където ми препоръчахте.

Pyrhel

Реално няма нищо особено в регулиране, всеки фар се регулира в 4 посоки с 2 шестограма - нагоре<>надолу и наляво<>надясно, а проблемът е в това, че в мазето нямаме техника :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

Ето от тези две бели врътки се регулират фаровете. Едното е за на горе-на долу, другото е за на ляво и на дясно. Едната се вижда веднага като отвориш капака, има дупка на гредата, специално за да достигнеш врътката, другата е малко свряна на долу. от външния край на фара. ;)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

vanvan

Супер, доста полезна снимка, колега!

Аз едната врътка отдавна съм я заподозрял (тази леснодостъпната), но не подозирах за другата.
Все пак не знам дали няма и разлики от фар до фар, моя както казах е фабричния би-ксенон. Т.е. лупата със саморегулиращи се по вертикала светлини.

Поздрави!

Alexander

Няма разлики! Те се регулират спрямо стандартното си положение, а ти им задаваш стандартното положение! :)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

vanvan

Привет отново!

Потвърждавам всичко казано дотук. Фаровете се регулират от въпросните две "врътки", които са за шестограм. Едната е малко по-дълбоко и трябва да се бръкне със подходящ накрайник. По-лесната е за регулиране по хоризонтала, а другата е за вертикала. Поиграх си 30 минути, дори свалих фара (доста лесно става) и в крайна сметка резултата е задоволителен. Вече не заслепявам колегите шофьори и спестих за една-две бири  (fri)

Поздрави!