МК3 2003-та, изгасва в движение, а след това 5-10 мин. не иска да запали.

Започната от rabbithole, 06 Ноември 2011 20:21:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rabbithole

Здравейте, колеги!
От седмица може би имам следният проблем с Мондьо:
Рядко се случва, но колата изгасва в движение, след което не може да запали за няколко минути. Случвало ми се е , няколко минути след като съм я спрял, да не мога да запаля пак за 5-10 мин. Ходих по разни майстори, но всички бяха много заети и само ми нахвърляха предположения. На първо време смених горивния филтър и батерията в ключа (бяха предположения), но ефект нямаше.  В четвъртък и в събота по цял ден обикалях с нея и нямах никакви проблеми. Днес също я карах малко, но проблемът не се появи. Моля, ако някой е имал подобен проблем, нека сподели.
Благодаря  (thup)

Alexi

лампата за подгрева мига ли .. трябва да се прочетат грешките които е записала ,възможно е да е датчик на колянов или разпределителен вал  ( втория е слабо място на дизелите Мк3 преди фейса ,в последствие е подобрен ) ,както и други неща естествено .. без да се видят грешките няма да може да се каже .

rabbithole

Да, лампата премигва. Досега мисля, че не съм я виждал да го прави изобщо. В сряда провериха за грешки и нищо не откриха (сервизът не беше най-модерният, но беше първият, който видях). За операцията ми взеха 20 лв. Нямам представа как вървят тези услуги.

Alexi

за това което са свършили много са ти взели :)) щом мига ще има записани грешки

rabbithole

Стана ми ясно... ще питам в МР кога мога да им я закарам и дано има добри новини.
Мерси  (beer)

miri4

Имах същия проблем . След много мъки се оказа  датчика на разпределителния вал. Мисля че и при теб трябва да има такъв. Просто са калпави и прекъсват.Това са датчици на Хол. Необходимо е да се поохладят и почват да работят. Но това е мъка и трябва да се смени   .  около 50 лв. Има аналогичен датчик и на коляновия вал. ЕКУ следи импулсите  на двата датчика и ги сравнява непрекъснато. Ако изчезнат импулсите на единия ЕКУ спира веднага двигателя.,а това е много опасно особенно ако изпреварваш в този момент.Интересното е че при диагностика не показва грешки, а би трябвало.

rabbithole

В петък се надявам да стане ясно какво е положението, че за днес нямаше свободен час.

rabbithole

Датчик на разпределителен вал за смяна - 62лв. Нямаха го в наличност, та или утре или в понеделник ще си взема колата.
Благодаря за съдействието, колеги  (fri)

Alexi