Голяма дилема за следващият автомобил.

Започната от momo76, 23 Юли 2012 10:48:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Chr81

Ето и официалните данни:
http://autocatalog.org/mod/id:4073

Ще ги постна и тук:
Максимална Скорост   225 км/ч | 216 км/ч
Време За Ускорение (0-100км/ч)   8.7 cек. | 9.6 cек.
Градски Разход На Гориво   14.2 л/100км | 15.2 л/100км
Извънградски Разход На Гориво   7.2 л/100км | 7.5 л/100км
Смесен Разход На Гориво   9.8 л/100км | 10.2 л/100км

То това си е цял змей. Среден разход 10л/100км. Да не си намерил някое нефтено находище? Или пък да ти са се паднали 1000литра безплатно гориво от Лукойл с печелившата буква Й.  ;D

momo76

Търсенето продължава. Поради липсата на Мондео 2.5 май ще бъде 2л. 145кс.
Двечки даже ми харесаха долу горе
My Link
My Link

hotblooded

Отказал си се от автоматика?  Свестни екземпляри изглеждат поне на линковете. Тази с газовото изглежда "оферта"

momo76

hotblooded

Първия беше "напудрен" - уж 71 к, а салона кожата нацепена.... но поне беше евтин.  Другия - като за 6 500 изглеждаше добре, зимата имаше една подобна в Дупница - 4500 и искаха, пак с мониторчета, нямаше газово но беше леш... Иначе сега виждам че е писал ксенон, а няма такъв :) Гърция далече ли ти е? Един колега писа от Гърция - там му излезе 2.0 Ghia след фейса за 8 000 лв (4000 евро)....

Alexi

то и тука има такива оферти ,според мен трябва да търсиш след фейса мондео ,ако ще е от автокъща има изгодни оферти

Alexi

ако не държиш да е 2.0 ето тука има 1.8 след фейса купувана от МР на малко км ,и цената е добра

hotblooded

На него 2.0 TDCi/130 му се видя тромава.... 1.8i ще е ....

Alexi

тя беше автоматик ,а и той нещо се отврати от дизела :))

momo76

То аз  искам 2.5 автомат, като компромис приемам и 2л. ама това 1.8 много рахитично ми идва.
Иначе след днешното разочарование с Мондеота съм на вълна Волво S60 или S80 и ако е 2.4Т  ;D

Alexi

приготви се за брадвата при ремонти като за премиум марка автомобил .. инак има огромен избор от бензинови мотори атмосферни и турбо .. автомата им е японски но е капризен тествай го добре .. според мен най добрия избор би бил петцилиндровия им дизел ,надежден икономичен и силен мотор е

Иван Вълков

Ми автомата е малко както при дюзите при дизеловите Фордове(TDCI). Средно колегите казаха , че автомата устисква около 200к - 300к максимум. Аз Волво само ръчка бих си купил или ако е автомат ще е само и единствено 850....но като модел е доста морално остарял  :'( . Според мен хвърли едно око Форум Volvo  (fri)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

momo76

Засега съм хвърлил око на тези
S80 1

S80 2

Това първото го огледах днес и изглежда доста добре.

BIGFORDFAN

Това първото е доста изпънато, но си е на почти 13 години... Второто май ще са му малко тия 140 коня, пък и е дрънкано по БГ ''пътищата'', но пък е за 6к лева... Честно казано не съм им много фен на S80-ките, а и поддръжката ще е брутална, но щом ти харесват взимай каквото ти е на сърце!

Alexi

това е все едно да си купиш БМВ Е39 от 2000г .. дали не е и по зле откъм поддръжка .. но щом те влече .. имай предвид ,че 140 коня на тоя кораб ,бензин със 200 нютона че и автомат ще е голяма мъка .. инак S80 е хубава комфортна кола голяма сравнително здрава .. първата изглежда точно като напудрена горублянка .. забрави да е на 174к ,за 13г .. освен ако не е била на моряк питай като отидеш шанса е голям :) втората .. семейна кола уж купена нова ама лайсната на номера не е на МР,някакви бусове на снимките има .. явно има голямо семейство човека в което има и чужденци ... поне е по силния 2.4 .. иди виж покарай може да изпадне нещо

escobar

VOLVO ми се струва голяма греда...
Някога, някои модели може би са били изключетилно здрави, но имам двама познати с V60 (май се водеше модела) комби...
И двете имат проблеми с прегряване. На едното има разни емблеми на Рено по него. Частите са му пръчка и АДСКИ ТРУДНО СЕ ПРОДАВА.

Джипките, особено XC90 (големия) са доста успешни - но дали изглеждат толкова добре колкото X5, ML или Ку7 - твърдо не.

BIGFORDFAN

Абе това http://www.cars.bg/u796550 звучи много добре, много ли е по-скъпа поддръжката от Волво?

П.С. и това ме кефи http://www.cars.bg/u515003

escobar

Това ако не е на 634,000, а на 534,000 трябва да се радваш.
Ягуар на такива километри можеш да намериш от английския посланик в Гибралтар.

С поръчки от Англия може би ще се върже добре, аз с Ровър често го барах с частите. Не искам и да чуя за английски коли.

mitakinen

Това не е Ягуар а маскирано Мондео МК2
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

momo76

momo76

Дилемата приключи.

Неделя официалното представяне, ако не ме изгоните де. (fri)

Alexi

хубава машинка да те слушка дълго .. с кой мотор ?

Иван Вълков

Ауууу честито изглежда много добре, похвали се в дневника да и се порадваме (поне аз де) по обстойно.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Е хайде честито! С много здраве да си минеш много безаварийни км.
Очакваме подробности...

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

escobar

Много добра машина - подценяват я за сметка на луксозните немци, но не им се дава.
Със здраве да я настъпваш.

BIGFORDFAN

Поне ще си возиш семейството на сигурно, това е най-важното! Чакам тема в Дневника за да честитя официално.

Чебурашка

dimkaraganchev

Честито колега. Ти си решил проблема с избора на автомобил. Но моя остава. И аз от известно време си задавам въпроса, коя ще е следващата ми кола, но изборът е доста труден. Ако търсех дизел, там нещата са малко по-лесни. Има доста повече избор. Но дизел в този живот няма да карам. :)) Напоследък започнах да се заглеждам по Hyundai i40 с 2.0 двигател (150 Hp). Но е доста нов и едва ли има все още мнения за него. Форд Мондео също е алтернатива, но както казах, изборът на такъв с бензинов мотор е доста ограничен. Та, както изглежда, скоро май няма да си сменям моята кола.