Съвет за покупка на демферна шайба на коляновия вал + обтегач?

Започната от petermitkov, 26 Септември 2012 09:13:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petermitkov

Започвам тази тема с цитат на Алекси:
Цитат"демферна шайба на коляновия вал ,обтегач на ремъка на алтернатор/климатик - тия 2 детайла са предвидени за доста дълъг живот което уви не се случва .. ремъка го дават да се сменя на 150к като нищо не пише за шайбата и обтегача , които е установено, че изкарват по малко от ремъка .. и 2та детайла имат модернизации които удължават живота им както и доста голям брой афтърмаркет заместители ."

Моята шайба е почнала да трака леко и се замислям да ги купя тези неща. Въпроса ми е може ли да ми препоръчате магазин (ебай, пайнес - в пайнеса няма шайби в момента ^-^) и каква марка която да купя?
Добре ли да се вземе такъв афтермаркет заместител който има "модернизация"  - този например (той няма шипинг до бг де) цък?
И Феби става ли за демферната шайба или твърдо да се търси SKF? А за обтегача?
sapienti sat

Alexi

това от обявата е скъпичко .. купи си оптегача + 2те ролки и ремъка от еврокарпартс ( да ,има и 2 паразитни ролки които според мен подлежат на подмяна ,в тоя магазин идват оригинални с изтъркани емблеми на Форд тъй като не са дилър )  ,а шайба щом няма в пайнеса в други магазини предлагащи оригинална ще има .. като цяло мненията в английския форум са ,че по добро от оригиналното няма ...