Полиуретаново лепило за тампони

Започната от Pyrhel, 16 Юли 2012 11:44:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Мисля си да втвърдявам и заздравявам разни тампони - ще експериментирам първо на мондеото със стария торк рестриктор, който скоро смених наскоро. Досега съм ползвал PU50 и се чудя дали е удачно и ако не - какво PU лепило да взема, някой има ли предложения? :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Аз бих добавил още един въпрос - колко време се чака да съхне ?

Работил съм с PU50 и слой от 2-3мм съхне така, че да не лепне на пипане 2-3 часа, а за пълна здравина трябват поне 24 часа.
Към колегите, които са лепили тампони: - Всичко наведнъж ли охлепвате с лепило и после чакате да съхне седмици, или малко по малко на слоеве ?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Аз не издържах и го напълних целия с PU50, обаче в тая жега накрая много трудно почна да се тъпче в малките процепи... Има ли полиуретаново във флакони като тия дето са силиконите, а не в салам?
Това за съхненето не ми мина през ума, ще го чакам, добре че не правя язовирна стена :)) Да е на слоеве нещо не ме кефи, едва ли се постига якостта като при цялостно "отливане".

Иван Вълков

...има PU25 е в опаковка като от силикон. Разликата между PU50 и PU25 е че след засъхване 25 стой по еластично, а 50 стой като камък.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Аз така и не ги запомних като номерация тея полиуретани. Имаше 3 степени на еластичност - мек като силикон, по-твърд като гума, и твърд - като пластмаса. Имаше бял, сив и черен, но номера - не ги запомних и това е. Твърдия не бих го ползвал за тампони, или бих го комбинирал 1:2 със "средния". По окачването на колелата - и дума да не става, за биалетки и стабилизиращи щанги и за скоростната кутия - си струва да се пробва.

hotblooded

Цитат на: Иван Вълков в 17 Юли 2012 11:41:54
...има PU25 е в опаковка като от силикон. Разликата между PU50 и PU25 е че след засъхване 25 стой по еластично, а 50 стой като камък.
Само че трябва да има солиден пищов за силикон, или просто с отверка да натиска дъното на флакона. Иначе обикновенните пищовчета се чупят от PUто.

Иван Вълков

Цитат на: hotblooded в 17 Юли 2012 13:06:39
Аз така и не ги запомних като номерация тея полиуретани. Имаше 3 степени на еластичност - мек като силикон, по-твърд като гума, и твърд - като пластмаса. Имаше бял, сив и черен, но номера - не ги запомних и това е. Твърдия не бих го ползвал за тампони, или бих го комбинирал 1:2 със "средния". По окачването на колелата - и дума да не става, за биалетки и стабилизиращи щанги и за скоростната кутия - си струва да се пробва.
.....има и PU15 като то остава най - гъвкаво.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tropper

PU50 до твърдост на пластмаса не може да стигне, даже ще е малко по-мек от оригиналния каучук на тампона, но е достатъчно еластичен и би трябвало да върши работа.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Оная вечер не издържах, направих му кофраж отдолу и почнах да тъпча... В тая жега не си е работа, ама пък стана доста добре като за първи път. Тия дни мисля да сменя новия с този :))

Krum

Тъй да съм любопитен с тез лепила или полиуретани колко време остисква тампона и заслужава ли си играта да се занимава човек?

Pyrhel

Сложил съм го, не съм се завирал под колата да го проверявам. Трябва да се има предвид, че тоя тампон си беше здрав, от келешлък го напълних.
Има постове в Дневника, които показват как хора са си правили тампони за двигателя по тоя начин и държат.