Fiesta Mk3 - тропане по предницата

Започната от fford, 18 Октомври 2013 17:17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fford

Такам, след драмата с ръчната пиша тук за още един дребен проблем - нещо отляво на предницата ми почуква/претраква в последно време и проблемът е, че ако като потеглям траква малко по-често, то после като сменям скорости траква понякога, а понякога и като не ги сменям, а минавам през неравност - ако чувам едно и също нещо. Не мога да локализирам какво точно траква и искам помощ, ако може, разбира се. Бях се насочил към каре или тампон на двигателя, като се надявам да не е второто. Има ли начин със сигурност да разбера? :)

whaaazp

Външно каре - щрака при обратен завой /даваш пълно ляво/дясно и правиш няколко кръга/
Вътрешно каре -  тресе цялата кола при движение/ускорение

Тампон на двигателя - в повечето случаи колата вибрира когато работи на място

Backstage

Гледам че си от Бургас...отивай в Мото Пфое да я качат на подемник да увисне окачването да се види дали не е по него,ако не ще ти проверят каретата...Прегледа е безплатен,поне в София е така,би трябвало и в Бургас..аз си проверявам колата само там,защото има подемник...после запретвам ръкави и се потапям в канала...
да допълня...каре не вярвам да е ...при неравности тропат биалетки,тампони на стабилизатор,накрайници...

fford

Мда, като въртя волана наляво действително се усеща леко потропване. Мисля, че става въпрос за каре и съм го случил все да се чува когато съм въртял волана.На място действително нищо не е тропало,  като потегля вече, а като потегля все въртя волана.Не ми тресе нищо и не ми носи, просто някакво тропване или чукване има.

fford

Смених карето, отново тропа и отгоре на всичкото кормилото като че ли пука/щрака тук-таме по време на хода си, ако е на място. Не знам с новото каре защо е така, преди не беше. Може ли да е тампона на носача, защото ми казаха, че единият(големият) не е много добре и възможно ли е нещо друго? Само като потеглям и сменям скорости има едно много дразнещо тропване. Какъв да взема на някаква нормална цена, че за тая кола не ми се купуват по 25-30лв тампони? Просто искам да спре да тропа и да я карам колата като бял човек. Явно е, че автомобил като този трудно се държи "в пътя" и всичко да е 6, но просто не искам да тропа при сменяне на скорости и потегляне. Много ще се радвам, ако някой даде съвет, че при майсторите да обикалям работата е дебела, а ако тръгна да сменям тампон/и или носач и излезе, че е нещо друго,  което тропа, това ще са едни пари, които са дадени излишно.
Да обобщя - смениха ми карето с друго, което било 11мм по-дълго частта с нарезите, дето влизат в главината, защото не можели да намерят същото каре, каквото било това, което беше свалено. На сваленото маншона бил скъсан и влязъл пясък и прах, от където твърдят, че се е скъсало. Сложиха шайба и болта отгоре и твърдят, че е станало и ми давали гаранция. Обаче ми казват, че тампоните били износени, а големият отляво направо почти бил избил. Ако го сменя само него ще млъкне ли, нейната сметка?

fford

Смених и носача. BIRTH е новият. Най-накрая млъкна. Надявам се, че не съм сгрешил.

Bobi

Винаги е хубаво, когато всичко свършва добре. :)

fford

Цитат на: Bobi в 11 Ноември 2013 17:01:27
Винаги е хубаво, когато всичко свършва добре. :)
Не и за джеба. А и щеше да бъде хубаво някой човек да сподели дали от това тропка лошо.  ^-^

Bobi

Никой не иска да налучква :). Поне вече следващите с подобен проблем ще знаят какво да гледат. Благодаря, че сподели.