проблем с ангренажната верига при мондео мк3 130кс.

Започната от ico145, 29 Октомври 2013 23:37:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ico145

колеги смених ангренажната верига с обтегача и пласмаските около нея ,защото като навия волана и мотора се напрегне и веригата прескача на колелото на коляновия вал. Сега с новата верига мотора е много по тих, но проблема остана пак прескача веригата, та да попитам може ли да е от зъбното колело на коляновия вал ???


hotblooded

 Ако е износено колелото, или не е обтегната добре - нищо чудно да прескача. Дори ако форсираш на място до 5000 об/мин и пуснеш рязко газта - пак може да прескочи ако има износени зъби или не е натегната..

ico145

като давам газ няма проблем.Май май ще трябва да търся и колело, а веригата си е добре напъната ,но като прескочи колата гасне и губи центровка.

ico145

Днес свалихме пак "новия" маслен обтегач на ангренажната верига и какво да видим, зъбчетата които му пречат да се пребира се бяха износили и то за 3-4 км.Така обтегача работи когато си иска и затова ми прескача веригата.

ico145

някои може ли да ми каже от къде мога да купя свястен маслен обтегач  (може и втора ръка)???

hotblooded

Втора ръка няма да е свестен! или по-точно - не си сигурен дали няма да е по-зле и от твоя... Освен това - също не си сигурен дали нямаш запушване на маслените пътища към обтегача - т.е проблема да не е в самия обтегач

ico145

проблема е решен за сега.В комплекта които бях взел имаше 2 обтегача.Единия за мондео като моя а другия мисля,че е за транзит.Този за мондеото се прецака и сега му сложих този на транзита, но леко побългарен.Зад обтегача направихме дупка с резба и му навихме един болт така,че обтегача да върви само в една посока без да се прибира когато му е кеф.Болта го натегнахме и след това го заварихме за да не се развие и да смели веригата и засега колата работи много добре да видим до кога  ^-^

Bobi

Дано най-после си решил проблемите и вече да е време да се радваш на колата.