Ford Puma - често срещани проблеми

Започната от Vasilev, 28 Септември 2011 19:35:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

На посоченият линк има информация (но малко) за често срещани проблеми, както и съвети откъде може да идва проблема и как да бъде отстранен:
LINK
Ако някой е засякъл сайт с повече инфо за често срещани проблеми при Пумите да поства.

deshi

Това е меко казано само общи приказки ... и болестите са съвсем други ... :)  ако искате някакво инфо се регвате в
http://www.pumapeople.com/forum/
Грозен си кат` OHC  .....

P.Kostadinov

Така и така е създадена темата,макар и малко стара... Да попитам колеги,които имат или са имали този автомобил доволни ли са? Тъй като смятам да взема една Пума 1.7 зетек 125коня и да си я ползвам само за "приключения" ако ме разбирате..
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

К.Методиев

За 1.7 мотора не съм чул нищо хубаво лично аз, пък нека колегите споделят.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

momo76

1.7 мотора е прекрасен, ако всичко си му е наред, което май не се случва често особенно на 10 годишна кола. Развалял се е някакъв модул и колата върви, ама като за 90коня.
По добрия вариант май е 1.6 100кс.

P.Kostadinov

Мерси,тоест да се ориентирам към този мотор така ли?Че успяха да ми привлекат вниманието тези 125...

К.Методиев

Това което за което говори колегата е vvti за променливата геометрия на разпределението, обаче и мотора не подлежи много на ремонт, доколкото знам стените на цилиндрите не подлежат на шлаиф.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

momo76

Да не си купуваме кола за вечни времена, че да мислим за основен ремонт. То и на 1.6 не може да се прави ремонт, ама докато се скапе минават доста километри.

tropper

Проблемът, според мен, на колите "които стават за приключения", е че предишните им собственици също са си правили приключения и стрелката извън "червеното" не е излизала  :D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

P.Kostadinov

Цитат на: tropper в 07 Ноември 2012 22:47:46
Проблемът, според мен, на колите "които стават за приключения", е че предишните им собственици също са си правили приключения и стрелката извън "червеното" не е излизала  :D
Много точно казано  ;D ,че затова умувам.А нещо ми е хванало окото тая ПУМА незнам защо..Може би защото гледах един тест драйв с дрифт с тази колица във "Пета предавка" по Дискавъри  >:(