Изключва от скорост

Започната от Pyrhel, 15 Юли 2012 21:02:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Струва ми се, че бях писал такава тема, ама не мога да си я намеря :)

Мондеото по едно време лека-полека почна да изключва от скорост като е на 3та, с времето като че ли се зачести и след смяната на съединителя почна да изключва и 2-ра.
Това се случва само когато моторът НЕ е под товар и се движи без газ по равно или надолнище. Ако е по нагорнище и пусна педала - не изключва...
Скоростите влизат съвсем нормално, с включването няма никакви проблеми. Имаше идеи да не би да са разбити ябълките на лостовата с-ма, от скоростния лост до кутията. Днеска ги гледах - няма разбито, няма луфтове. Другата идея беше Torq restrictor тампона, буквално преди 10 мин го смених и излязох за кръгче - втора вече не изключва, трета изключва, но по-рядко.

Направи ми впечатление, че новият и оригинален тампон е доста по-мек от стария, който беше на колата?!? ???

Чудя се сега като уж намаля възможно ли е да е от другите тампони и те да допринасят за тая мизерия... Или от скоростите - разни вилици, синхронизатори и т.н.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Знам за  две причини за самоизключване - или не е включена до край (поради луфтове във лостовата система) или фискаторите на щангите (на които са монтирани вилките) не зацепват те се намират в самия капак на кутията. Ако е заради фиксатор - ще изключва на малка газ и най вече като друса по дупки. Само че при теб е твърде рано да е заминал фиксатор :(

lazarkk

Ако са фиксатори нетрябвали да се усети малка разлика при включване на скорост, смисъл нали при влизане се усеща все едно хлопва лоста, ако са износени трябва да влиза все едно в нищото... Така трябва да се хване разликата спрямо другите скорости, щом само на втора и трета го прави, те трябва да влизат много хлабаво, а останалите стегнато. Иначе колко да му е рано, то на спортен автомобил никога не му е рано  :D

Danchev

Както спомена хот и аз така знам ... и от фиксаторите и от тампоните изключва или под напор или като друсне. Дори сефте чувам да изключва без гас на равен път.
How about a magic trick?

hotblooded

Цитат на: Danchev в 16 Юли 2012 00:01:29
Дори сефте чувам да изключва без гас на равен път.
Не си карал ГАЗ-53А :)

Pyrhel

Да кажа още нещо покрай това изключване, което мисля, че е свързано с него.
Паля мотора и НЕ натискам съединителя. Движа лоста по предавките - нали той си има по малък ход навсякъде по тия пътища: |-|-|

Нормалното поведение е да отива към позицията по малко. На 2ра отива малко повече, на 3та - доста повече. На всички други предавки е както трябва. 3та при включване движи само единия кабел, 2-ра движи най-вече същия като на 3та и малко другия. Съмнява ме да е за регулиране, защото 2ра и 3та са в различни посоки - 2ра "бута" кабела към кутията, а 3та го дърпа... Все пак ако имам време ще пробвам да разбъзикам :)

ПС: Напълних стария торк рестриктор, да изсъхне и ще го сложа обратно. Ако се държи добре, новия отива за продажба в раздела.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.