Mondeo 1.8 TD 1996-та проблем с парното

Започната от G.Georgiev, 23 Октомври 2015 15:34:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G.Georgiev

Здравейте,
Вчера ми изчезна парното на колата. Започна да духа съвсем хладко. Като поработи 20-30 минути на място и температурата стига до червеното почти при което се включват перките.
Сменихме термостата, датчика на перките, филтъра на купето, радиатора на парното, проверихме вътре вакум-а и моторчето което сменя топло студено (всичко работи), но ефект няма. Когато загрее колата единия маркуч на парното си стои студен почти, другия не може да се пипне и когато изфорсирам двигателя тогава започва да се затопля леко, връщам газта и пак се охлажда.

Възможно ли е проблема да е от водната помпа?

G_o_c_e_v

Ми то е трябвало да почнете от водната помпа. При наличие на температура, а липса на парно причините са или водна помпа или радиаторче.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

Звучи ми сякаш там има въздушна възглавница. На предишното ми мондео перките не съм му чувал, коети ме кара да си мисля че колата ти загрява прекалено много. При положението което описваш напъниш ли я повечко за повече време и ще хвърли водата. И според мен си за водна помпа.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G.Georgiev

Мерси,
Преди да я сменям и нея, какъв е начина за обезвъздушаване или сама трябва да изкара въздуха ако го има?

G.Georgiev

И още нещо. Антифриза в казанчето е малко преди максимума. Когато загрее колата се вдига доста над него. Не знам дали трябва да има чак такива промени в нивото.