Щипки за кората под двигателя

Започната от petermitkov, 20 Април 2012 15:44:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petermitkov

Някой знае ли парт номера на щипките за закрепване кората под двигателя на Мондео МК3
Нещо не мога да ги намеря кода в руския микрокат http://www.detali.ru :(
Искам да ги поръчам в Мото Пфое тъй като кора вече имам ама нямам щипките.

И още един въпрос - има ли някакви тънкости при слагането на кората?
Надявам се също кората от кола с 6 степенна скоростна кутия да става на такава с 5 степенна.
sapienti sat

Alexi

ти искаш да ги поръчаш от МР щото не знаеш колко струват там  ,някакви си 36 лв .. то кората е толкова в ибей :))
трябват ти по 8 от тия 2 неща :

Каталожен номер:    6150260
Наименование:    ГАЙКА ПЛАСТМАСОВА
Цена с ДДС:    1.75 лв.

Каталожен номер:    1052229
Наименование:    БОЛТ
Цена с ДДС:    2.75 лв.
а каква кора си купи ? в БГ няма кора за след фейса а тя не е еднаква с преди фейса .. преровил съм всичко онлайн ..

petermitkov

Мерси за бързия отговор.

Купих кора втора употреба (буквално е като нова без никакви следи от употреба) от англичанка от един съсед с уговорката да я върна ако има проблем.
Мисля че на кората има щампа с датата на производството - ще е погледна от кога е.
Довечера ще щракна една снимка на кората и ще я пусна тука.

sapienti sat

Alexi

лесно се познава - преди фейса има на нея едни правоъгълни отвори доста големи ,след фейса е цяла .. има лека разлика в разположението на отворите ,но мисля ,че ще успееш да я присадиш ..

hotblooded

Копчетата  - отиваш до някои магазин за авточасти тип "бау-бау" (куча марка), там имат класьори с копчета, ако преди това си успял да свалиш поне едно за мостра - нямаш проблеми, иначе вземаш 4-5 пробно (по 30-40 ст са) - виждаш коя ще стане, и отиваш и си купуваш колкото бройки искаш. другия варинат - винтовертче + самонарезни....

petermitkov

Ще го опитам и този вариант за копчетата.

Тази кора май има един малък отвор и един по голям във вид на трапец или нещо като буквата Л - май служи за охлаждане на скоростната кутия.
Довечера ще е сложа снимка тука.
sapienti sat

petermitkov

За мое съжаление май е като тази ebay.co.uk

sapienti sat

momo76

Ако не пасва на твоята кола, на моята ще пасне. Ако наистина не ти свърши работа и имаш желание да се разделиш с нея на прилична цена - аз съм насреща.

petermitkov

Колега нямаш проблем ако не стане няма да е връщам а ще ти я дам. Ето и снимка 
sapienti sat

p_yanev

И на мен ми трябват 2 копчета, но не ми остава време да сваля едно  :))

petermitkov

Вчера смених маслото в Мото Пфое Младост - специални адмирации на приемчика  Иван Стоев - много е коректен и отделя много внимание на всеки.
Използвах възможноста че колата е на канал и ми монтираха и кората под двигателя - пасна перфектно но много странно ще щипките си ги хванаха на 18лв а не 36лв колкото излизат от онлайн системата им.
sapienti sat

Alexi

дали са ти сложили 8те или само 4 :) и моята кора дойде тия дни ще я монтирам

petermitkov

Всъщност във фактурата пише 8 гайки и 5 болта ще съм купил.... ама пак не излиза сметка.
sapienti sat

mirohristov

Другите три болта са на кората под бронята и с тях се връзва и кората под двигателя, а за гайките - те след две три развивания се разбиват и са ги сменили.  (fri)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ForeverFord

Тази кора за след фейса ли е ?
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Marlboro

Тази на снимката е за преди фейса.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

petermitkov

Ами в сервиза казаха че няма разлика за преди и за след фейса и че кората ще стане и я сложиха
sapienti sat

Alexi

кората става но е за преди фейса .. след фейса е цяла няма такива отвори на нея

supertorr

До колкото си спомням отдавна е монтирана,  а и от МП не са имали претенции, като са я монтирали...

petermitkov

Алекси е прав но в МП казаха като я видяха че това е кората - каза ми че не се наемат да слагат китайска защотото закрепването не съвпадало.
sapienti sat

Marlboro

Дупките няма да навредят, няма какво лошо да стане... Пак по-добре, отколкото без хич.  ;)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ForeverFord

Искам да попитам,от какво зависи дали трябва да си с кората преди или след фейса,имам предвид Мондю е 2002 и би трябвало да бъде преди фейса но е с предна броня след фейса,тоест кората сега след фейса или преди пак трябва да е ? Имам предвид ако е преди фейса пък съм с броня след фейса ще паснат ли отворита на бронята ?
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

petermitkov

Всяка една от корите ще ти стане. Просто тези за след фейса нямат големите дупки по средата.
sapienti sat