Топка за скорости Like a RS

Започната от road runner, 21 Май 2012 12:00:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

road runner

Всичко започна с ровенето ми из английския EBAY. Търсих си топче за скорости да мяза на това на RS модела . Уви цената на топче като това варира от 35 до 117 лири . След това започнах да търся друга топка и все попадах на греда - я продадена ,я свършил търга и т.н и т.н. Онзи ден ми дойде гениалната идея ,да си я направя аз и ето споделям как и колко :)
1 ) Взех идеята от тази снимка от нета  :

2 ) Поръчах си от една фирма за цветни метали парче алуминий - 20см на Ф50 :

3 ) Разглобих топчето за скорости заедно с механизма за задна скорост и срязах частта която се вижда и която един вид дърпаш нагоре за да вкараш задна  :

4 ) Преминахме на изработката на самото топче :

5 ) След това на часта за издърпване :

6 ) След това ги сложих пробно да видя как седи и за да си се прибера в къщи :

7) Днес си поиграх с шкурките ,ама има още доста за оправяне ( просто колегата си взе бормашината :( ) :

8 ) Монтирани на Буто за да ми дават радост :

Равносметката : Алуминия - 20лв + Телефонните разговори - около 5лв + Стругаря - 30лв
Равносметката 2 : Спестени една камара пари и усмивка до ушите от кеф :)

tropper

Браво за старанието, яко се е получило  (thup)

Никак не искам да ти развалям кефа, ама за зимата имаш ли си ръкавички? - Че с тоя алуминии ако колата е стояла навън няколко часа, може да ти залепне кожата :-[
(fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

amplified

road runner

Абе да ти кажа карал съм зимата с алуминиева топка и е много тегаво :( Но за целта имам чифт Ръкавици OMP за каране . Ако и с тех ми е неудобно навивам оргиналната докато мине зимата :) То реално днес сутринта беше хладна :)

Alexi

ако зимата е като тая дето мина може ръката ти да остане на лоста и тогава ще караш докато имаш гориво :)) добре се е получила  (thup)