Мондеото умря

Започната от icoguns, 11 Септември 2018 18:23:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

icoguns

Когато купувах колата ме увериха че е с верига и аз без да си направя труда да проверя дали наистина е така,смених масло и филтри и сметнах че всичко е наред.До преди 1  седмица,когато стана белята и разбрах,че колата е с ремъци-2 бр.Изронени зъби на единия и... 4 клапана,три бутала,ударени легла на клапаните и т.н.  :'(  Предполагам че човека от когото я купих също не е знаел че е с ремъци,защото сам ми каза :сменяш маслото и толкова,колата е с верига и нямаш никакво обслужване там.(Той я има от както е станала на 3 г. )Тъй като не виждам причина да ме лъже за такова нещо(аз и не съм го питал дали е с ремък или с верига) най-вероятно той също не е сменял ремъци.
Пускам обява че търся работещ такъв мотор:

https://fordbg.com/forum/index.php?topic=10589.new#new

Mondeicho

Ее човече наистина неприятна ситуация. Майсторите, когато са сменяли маслото не си ли ги питал дали е с верига или ремък?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

jo_jo

Има ли значение какво е? В сервизните интервали пише 10 години или 200к км (поне на 2.0тдци). Аз съм на 105к, но догодина прави 10 години, та ще сменям.

icoguns

Майсторите ги питах като си вземах колата и човека веднага отвори компютъра да провери и ми каза че този мотор го има и в двата варианта-може да е с верига но може и да е с ремък,предложи ми или да я върна обратно да отворят и да видят или да пуснат запитване към МП.Аз казах че ще се обадя допълнително и въпроса си остана висящ.Иначе колата е на 196000 и на 9 г.

Alexi

тоя мотор винаги е с ангренажен ремък .. с верига може да е задвижването на нафтовата помпа само .. смени майстора

V.Buzev

Късно е вече да сменя майстора, сега ще сменя двигателя!
Намират се тук там обяви за 1,8 на части. Потърси в OLX или Facebook групите.

icoguns

Мотора е сменен. Мондеото е живо(реанимирано) . ^-^

Ozzie

Добре дошъл отново на пътя!  (fri)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

icoguns

(beer)
Цитат на: Ozzie в 25 Септември 2018 22:04:11
Добре дошъл отново на пътя!  (fri)
(beer)
PS: Аз и до сега бях на пътя с фиестата на дъщеря ми :)
Важното е да е Ford :)

ivchotr

Веригите не се ли сменят? Може да е на по-голям пробег, ама и те се разтягат. Обтегачите се износват. Такива неща... Няма как да е без обслужване дори и да е с верига.