Претапициране на таван

Започната от Иван Вълков, 06 Февруари 2013 20:15:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

Здравейте колеги, както се вижда от заглавието на темата ще се претапицира тавана че нещо е започнал да се отлепя. Решил съм сам да извърша тази процедура, така че ако някой вече е открил топлата вода може да ме светне как става номера. За сега знам че се купува специален плат и дотам. Всякаква информация откъде мога да си купя такъв плат както и напътствия по монтажа/демонтажа ще са добре дошли.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vas

Ето една полезна тема от опел форума - Цък

Светослав

За Пловдив знам само този магазин за платове /намира се след бирената и преди стадион "Христо Ботев"/. За Хасково и Димитровград не знам ::)

Светльо

Ванка, ловиш ме точно след такава процедура  ^-^ като за начало сваляш тавана това става така, махаш сенниците, дръжките, плафона, щипките който го държат при мене (комби) в задния край. След това разкачиш корите на колонките, който са към тавана те са на щипки предните внимаваш, средните където са коланите са на винт и щипка няма да се плашиш, и да скъсаш щипката винта държи перфект, после махаш и задните при мене (комби) щипки и болт при тебе мисля ще е пак така, така че и там и да скъсаш щипката не ти пука. После се преместваш на гумените уплътнения на вратите който защипват и тавана, сваляш ги частично колкото да освободят тавана. След това при всичко откачено отваряш багажника и издърпваш тавана отзад, внимаваш понеже е нещо като пресован картон и се гъне лошо.
Следва забавната и мръсна част, изчистваш го от стария дунапрен и плат, стърже се докато не падне всичко, и стана чист картон. Отиваме на плата, трябва да е с дунапрен под него около 5мм поне моя беше така, продават се заедно плат с дунапрен готов само да лепиш, казваш в магазина за платове, плат за тапициране на таван, аз лично направих моя с черен понеже корите са ми в кожа. Лепилото което аз ползвах е CM-43 на CARMYFIX като хелметекс е но е доста по рядко, действаш така мажеш с четка по 20-на см, чакаш 4-5 мин. и почваш да лепиш плата като натискаш хубаво по гънките най много са по сенниците така лепиш целия, не пести лепило да си хване здраво, на мен за комбито ми замина 1 кутия от литър предполагам че теб даже ще ти остане, и общо взето това е от мене, само не мога да ти помогна за плата понеже тук в София има магазин само за такива платове и кожи, но за при теб не знам, иначе ако имаш каквито и да е въпроси пиши ми веднага ти казвам всичко. :) Надявам се да съм бил полезен с написаното успех!  ^-^
Ето и снимка на лепилото:

bad_boy___d_ge

Здравейте колеги,  да ви попитам таваните на седан и хечбек взаимнозаменяеми ли са или не, защото на баща ми тавана в момента е като балдахин а мисля да вземам един седан за части и ако стават просто за то трансплантираме  :)) ;D, ако ли пък не ще се мисли за претапициране.