Разпределителен вал за 1.8д и 1.8тд, взаимозаменяем ли е?

Започната от BIGFORDFAN, 05 Юни 2012 11:16:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BIGFORDFAN

Колеги моля за помощ по следния въпрос: има ли разлика в разпределителните валове за мотор 1.8 чист дизел и 1.8 турбиниран? Ако някой може да изрови отнякъде достоверна информация ще съм много благодарен!
П.С. на едно място ми казаха че са еднакви, но на друго се усъмниха...

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 05 Юни 2012 11:16:48
Колеги моля за помощ по следния въпрос: има ли разлика в разпределителните валове за мотор 1.8 чист дизел и 1.8 турбиниран? Ако някой може да изрови отнякъде достоверна информация ще съм много благодарен!
П.С. на едно място ми казаха че са еднакви, но на друго се усъмниха...
Фазите на газоразпределение (моментите отваряне и затваряне и продължителността на отворено състояние на клапаните) на двигател с трубо и без турбо са различни. Много е съмнително дали ще са еднакви валовете, тоест те като диаметри на шийките може да са еднакви, но ъглите и най вече профила на гърбиците ще са различни

lazarkk

BIGFORDFAN

Цитат на: hotblooded в 05 Юни 2012 11:47:08
Фазите на газоразпределение (моментите отваряне и затваряне и продължителността на отворено състояние на клапаните) на двигател с трубо и без турбо са различни. Много е съмнително дали ще са еднакви валовете, тоест те като диаметри на шийките може да са еднакви, но ъглите и най вече профила на гърбиците ще са различни
Точно така ми казаха и на мен, но пък Лазар намира друго...

hotblooded

Не мога да видя снимките му, довечера в къщи ще ги погледна!

Alexi

може и да са еднакви валовете .. фазите им могат да се пипат отделно

hotblooded

Цитат на: Alexi в 05 Юни 2012 13:30:07
може и да са еднакви валовете .. фазите им могат да се пипат отделно
Вярно че може да се постигне и с еднакви валове, дори и без промеливи фази - ако нямаме "висок надув" и съответно интеркулер - номера (осигуряване на необходимото време Х сечение) става и с по широки клапани, а вала си остава същия.

lazarkk

Значи да видя дали клапаните са еднакви на двата двигателя, така ли?

hotblooded

Не виждам снимките, дай линковете. Наи сигурно е да се види в АутоДата или имаше един каталог "Ремонт и ремонтни размери на ДВГ"(ако я има колата там) - кога отваря пълнителен клапан (градуси преди ГМТ), кога затваря (градуси след ДМТ), ход на клапана - ако са еднакви и валовете ще са еднакви. Другия варинат е да ги слага един до друг и да мери внимателно.

Alexi

мне ве и от колелото му може да се пипат градусите на вала ,няма нужда да е различен ..

lazarkk

И от тези клапани има на двигатели без турбо. Явно и клапаните, и вала са взаимно заменяеми.

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=bwy1338896247l.jpg

П.С. Интересна цена за един клапан  :))

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=bwy1338896634p.jpg

hotblooded

Цитат на: Alexi в 05 Юни 2012 14:33:38
мне ве и от колелото му може да се пипат градусите на вала ,няма нужда да е различен ..
Така може да изместиш "твърдо" началото и края на отваряне, но не и продължителността (в градуси завъртане на вала) през които е отворен клапана. Не е невъзможно да е с еднакви валове, но поне за мен малко вероятно, особенно ако е с 1 разпределителен вал
И не знам защо но от "алфа - качиснимка" не мога да видя нищо.

Alexi

според тия снимки и вала и клапаните са еднакви ..

BIGFORDFAN

Благодаря за отговорите на всички Ви, явно трудно ще го установим на 100%... Но според мен няма как да са еднакви, а както каза hotblooded важна е продължителността (в градуси завъртане на вала) през които е отворен клапана. Поздрави!

lazarkk

Неможели в някой магазин да искаш за единия двигател и за другия да ги сравните на място?

BIGFORDFAN

Цитат на: lazarkk в 05 Юни 2012 19:32:04
Неможели в някой магазин да искаш за единия двигател и за другия да ги сравните на място?
Надали някой ще му се занимава само за пробата..., но ще попитам ако мога.

hotblooded

Сега видях какво е качил Лазар. Щом тек-док-а казва че става - значи 99,9% става.

Иван Вълков

Моят майстор/приятел ми спомена че е правил фокус дизел със скъсан ангренаж и че клапаните от Ескорт 1.8 Д, са станали и на 1.8 ТДЦИ. Останах втрещен а той каза че почти на всички дизелови 1,8 двигатели доста части за еднакви.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

е как няма да станат той мотора е един и същ 25 години .. прогреса при Форд идва бавно :)

BIGFORDFAN

Ясно, значи са еднакви и точка! Благодаря за отговорите на всички.  (fri)