Регулиране на съединител Focus mk2

Започната от darkko, 25 Август 2013 12:47:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

darkko

Добър ден колеги, искам да попитам може ли съединителя на колата ( Focus mk2 ) да се регулира и ако да - как? :)

Благодаря предварително :)

Bobi

Тази кола не е с жило, а с помпа. Не виждам как може да се регулира съединител на съвременен автомобил, но може и да греша. Какъв е проблемът всъщност?

darkko

Започна да отделя високо,колега.

Bobi

Да разбираме ли ,че преди си е отделяла нормално? Наблюдаваш ли други неща, а по-конкретно металическо чукане/тракане при палене и гасене на двигателя, специфично чаткане при превключване на скорости?

darkko

Сега като питаш се сещам,че при гасене се получава някакво притракване,което преди май не съм чувал.Отделно от това скоростите не влизат толкова добре,както в началото,когато я взех.Има ли някакъв начин да тествам съединителя?

Bobi

Съединител може да тестваш по този начин : http://fordbg.com/forum/index.php?topic=398.0 Добре е да провериш нивото на маслото в ск. кутия. На колко километра е колата?

darkko

Alexi

съединителя не се регулира ,като се износи почва да преплъзва и се сменя

Иван Вълков

За скоростите ако са на жило могат да се регулират до известна степен

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Съединителя не се регулира, по точно е саморегулиращ се, ако започне да зацепва много "горе" и от време на време да приплъзва и да притропва - готви се за смяната му.

amonev

За Бога, какво регулиране на съединител при Форд, това дори Сиерата ми която е 83г. го няма  ???

lordextra

Цитат на: amonev в 01 Септември 2013 19:41:42
За Бога, какво регулиране на съединител при Форд, това дори Сиерата ми която е 83г. го няма  ???
-------------------------
е тука си умрех от смех http://focusman.ru/p96.html
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

К.Методиев

Това е регулиране на избирача на скоростите, а за колегата дето твърди, че нямало форд с жило и да се регулира може да заповяда да види какво си имам на мондеото. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Цитат на: DidiBao в 04 Септември 2013 20:54:13
Това е регулиране на избирача на скоростите, а за колегата дето твърди, че нямало форд с жило и да се регулира може да заповяда да види какво си имам на мондеото. :)
Всяко жило може да се регулира, дори и да не е предвидено за това, но с хидравличните не е така.... 

opex

Колегата спомена по-на горе, че е започнал да отделя високо и когато гаси двигателя да притраква.

Първото е характерно за съединител, който е износен и е на път.
Второто е типично за демпферните маховици или двумасови или както още се наричат. Не е невъзможно след време и при работа на място да започне да притраква. За това и често за някои марки се продава комплект съединител+маховик вместо отделно. Ако не трака и е известен реалния пробег собственика може да предприеме калкулиран риск, като смени само съединител и се надява да не се разтрака маховика. Причината е, че е по-скъпо.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique