Ford ECOnetic

Започната от Pyrhel, 23 Октомври 2014 15:56:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Alexi е публикувал ценовата листа за новото Мондео (тук) и ми направи впечатление, че най-икономичният двигател е 1.6 TDCi ECOnetic.

По информация от интернет, ECOnetic-ът се състои от:
1. Снижено окачване, по-аеродинамина предни броня, заден спойлер, прагове и тасове
2. Гуми с по-малко триене и лагери в двигателя с понижено триене
3. Филтър за твърди частици, друг софтуер за ел. хидравличната рейка, масло с понижено триене за скоростната кутия

И с това СРЕДНИЯТ разход пада от 4.2 на 3.6л/100 км за 1.6 дизела на МОНДЕО!

Тия простотии потвърдени ли са от някакъв официален източник, има ли някаква документация, която ви е попадала за еко-меко-то?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

единственото което съм чел аз е ,че е снижена колата ,друг софтуер на ЕКУ-то (непотвърдено) разлика в броните ,да с тасове е щото те са гладки :))  - подобрена е аеродинамиката ,другото за лагери и масла са простотии естествено както и разхода е пълна глупост ,дори 4.2 е прекалено малко .. пак ще ги съдят както направиха с Фокуса 1.0 който гори двойно на обявеното .. качвам се ,карам .. ако средния разход е под 6 ще си купя една ама няма да е .. ти виж средния разход на 240 коня бензин ,автоматик 7.5 !! среден ! ей сега ..

hotblooded

Нека не забравяме че имаме и разход по борд 3.9 с Мондео Мк3 2.2 TDCi....  без еко-нетик :)