Сълзене от водна помпа / загуба на антифриз/ - Мондео МК3

Започната от supertorr, 10 Април 2012 18:11:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

Днес констатирах загуба на антифриз около 200мл. за 5000км / в началото на зимата/. След оглед на системата и опипване на помпата някъде по средата напипах капка и " стелактитче" от сълзенето. Има ли някой запознат дали има някакво уплътнение което може да е заминало или пък друго да помага (hammer)

G_o_c_e_v

Ако е от помпата е желателно да се смени. Сега си само с теч, което означава че лагерите вече почти са останали без смазка, скоро се очаква свистене и пълното блокиране на помпата. Нащо рено успяхме да хванем проблема преди блокирането.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

Може и от гарнитурата между блока и водната помпа да капе. По принцип водната помпа се  сменя със смяна на ангренажните ремъци(или тяхният еквивалент в километри).

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Така или иначе трябва да се отваря там, има на лице проблем, следва да се огледа мястото и да се види от какво е :)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

само не се бави щото теча ще ти скапе и помпата на хидравликата към която е присъединена и водната помпа .. аз имам такава нова водна помпичка оригинална между другото ,скоро я спечелих в ибей :)

supertorr

Като гледам / и се надявам/ тази гарнитура от позиция "9" е слабото място. Как мислите?

Alexi

възможно е ,но е по вероятно от семеринга на оста да изпуска при което мокри и лагера на помпата на хидравликата .. демонтирай я и я огледай ,то ще има следи откъде тече ..

supertorr

"Внимание: тази тема не е активна от 30 дни.
Може да продължиш с отговора си или да създадеш нова тема."
Въпреки, че не е писано в темета един месец тя е ежедневно активна за мен.
Цитат на: Alexi в 17 Май 2012 14:35:46
това е доста голям онлайн магазин за евтини форд части предимно са неоригинални да ,за тая цена няма как да е оригинална водната помпа но това не пречи да върши работа .. последно тя ли излезе за смяна ,демонтира ли я ?

За момнета няма загуба на антифриз / или поне не толкова и видима- до чертичката на max./Преглеждам я по няколко пъти седмично.
Там където локализирах сълзенето има засъхваща следа от втвърдяващ се антифриз. Това на схемата по-горе е от позиция 7 към края на помпата на хидравликата, където се откапва
Помпата не съм свалял. Изчаквам да си я подсигуря- от интернет/ чужд сайт/ или от България за да имам вариант ако не е ОК.
От интернет- неоригинална около 100лв../ оригинална около 275 лв.
От България- МП 210лв- няма я в наличност 325лв / неоригинална 175лв- " добра немска помпа"

Alexi

ами аз имам нова оригинална водна помпа ,може да си стискаме ръцете за някаква смислена сума  ^-^

supertorr

Цитат на: Alexi в 17 Май 2012 19:40:50
ами аз имам нова оригинална водна помпа ,може да си стискаме ръцете за някаква смислена сума  ^-^

Навит съм (fri)

supertorr

Ето и развитие по въпроса. Преди две седмици взех уплътненията на помпата и нов ремък за системата водна/хидравлична помпа. Разделихме двете помпи и свалихме капака на водната помпа / които е пластмасов/  след внимателно оглеждане на оста и сглобката между двете помпи не беше открит пробив. Такъв имаше от уплътнението на капака на водната помпа- беше се смачкало с около милиметър- два и явно си личеше мястото от където пробива.
Започвам да следя нивото на антифриза и за сълзене от другаде за да няма гафове.

Alexi

уплътнението на капака има ли го като резевна част или изрязахте от нещо

supertorr

Цитат на: Alexi в 03 Юли 2012 19:44:36
уплътнението на капака има ли го като резевна част или изрязахте от нещо
Има го- 15 и нещо лв.
Взех и това към блока- ламаринка, но нямаше нужда.